Kaksi ihmistä kännykät kädessään

Ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja Elib-palvelussa

Elib-palvelu tuo Helmet-kirjastojen kokoelmaan runsaasti ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Mukana on sekä kauno- että tietokirjallisuutta ja kokoelmaa kartutetaan säännöllisesti.

E-kirjojen lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin, lukemiseen sopivan laitteen sekä verkkoyhteyden. Jos lataat kirjoja omalle laitteellesi, tarvitset myös lukuohjelman.

Siirry Elib-palveluun.

Lainaa, lue ja kuuntele eri laitteilla

Voit lukea e-kirjoja ja kuunnella äänikirjoja suoraan verkkoselaimessa tai ladata ne omalle laitteellesi. Sinun täytyy kirjautua palveluun, että näet, mitkä teokset ovat saatavilla. Laina-aika Elib-palvelussa on aina 14 päivää, eikä lainaa voi palauttaa ennen laina-ajan umpeutumista. Sinulla voi olla enintään viisi lainaa kerrallaan.

Helpointa on lukea kirjoja suoraan verkkoselaimessa, jolloin et tarvitse erillistä lukuohjelmaa tai tunnusta. Silloin verkkoyhteys on oltava päällä lukemisen aikana. Kaikkia e-kirjoja ei voi lukea selaimessa.

Jos haluat ladata kirjan omalle tietokoneellesi, tarvitset Adobe Digital Editions -lukuohjelman. Tabletilla tai älypuhelimella voit käyttää Bluefire Reader -lukuohjelmaa. Ohjelma täytyy myös valtuuttaa Adobe-tunnuksella. Katso tarkemmat ohjeet e-kirjapalveluihin.

Apua ongelmatilanteisiin löydät Elib-palvelun omista ohjeista.

Kuuntele äänikirjoja Biblio-sovelluksella

Elib-palvelulla on mobiilisovellus Biblio, jolla voi käyttää ainoastaan äänikirjoja. Äänikirjan voi ladata sovellukseen ja kuunnella ilman verkkoyhteyttä.

Jos sovellus ilmoittaa, että lainaa ei voi suorittaa, se tarkoittaa, että kyseinen äänikirja on jo lainassa. Kirjojen saatavuuden näkee ainoastaan palvelun nettisivulla, kun on kirjautunut sisään. Jos lainaat äänikirjan nettisivulla, voit kuunnella sitä Biblio-sovelluksessa. Lisätietoja Biblio-sovelluksesta.

Tutustu muihin e-kirjapalveluihin

Helmet-kirjastojen asiakkaana voit käyttää e-kirjoja ja e-äänikirjoja neljässä eri palvelussa. Ruotsinkielisiä e-kirjoja löydät myös Ellibs- ja OverDrive-palveluista.

E-kirjat ja e-äänikirjat lyhyesti

Ohjeet e-kirjapalveluihin

Kuva: StockSnap