Musiikkia Arabianrannan kirjastossa

Helsingin kaupunginkirjaston cd-levyt on syksystä 2021 lähtien sijoitettu kahdeksaan kirjastoon (Kallio, Oulunkylä, Itäkeskus, Kannelmäki, Malmi, Rikhardinkatu, Pasila ja Töölö) sekä Tikkurilan kirjastossa sijaitsevaan Helmet -kirjastojen yhteiseen varastoon, mutta Arabianrannan kirjastosta löytyy edelleen äänitteitä vaihtuvina näyttelyinä. Näyttelyiden aiheiksi voi myös esittää meille toiveita ja meiltä voi edelleen noutaa varaamaansa musiikkiaineistoa. Tiesitkö muuten, että Helmet kirjastojen kokoelmista löytyy yli 15 000 vinyylilevyä? Vinyylinäyttelyidemme aineistoa voi lisäksi kuunnella kirjastossamme vaikka pallotuolissa rentoutuen.

Vinyylinäyttely Arabianrannan kirjastossa

Arabianrannnan kirjasto musanäyttely, Arabianrannnan kirjasto musanäyttely

Kokoelmistamme löytyy lisäksi musiikkikirjoja ja nuotteja sekä muutama ukulele lainattavaksi. Olemme saaneet lisäksi lahjoituksena Pop&Jazz Konservatorion ja Metropolian musiikinopetuksen entisistä tiloista pianon, jota on jatkossa mahdollista kuulla esim. Metropolian opiskelijoiden konserteissa ja muissa tapahtumissa.

Arabianranta ukulele

Arabianrannan piano

Musiikkihyllyjen luota, kahvilapöytien vierestä, löytyy myös näyttö, jolla jatkossa tiedotamme meidän ja muiden kirjastojen musiikkitapahtumista. Meillä on myös mahdollisuus järjestää näytöksiä Helsingin kaupunginorkesterin tallenteista sekä Medici.tv -palvelusta löytyvistä konserteista, oopperoista ja baleteista. Kiinnostaisiko tulla kuuntelemaan ja katsomaan klassisen musiikin huipputallenteita kirjastoon?!

Arabianrannan kirjasto näyttö

Helmet -kirjastoilla on tuhansia videoita sisältävän Medici.tv:n lisäksi muitakin lisensoituja musiikkiaineistoja, joita voit käyttää kirjastokortillasi. Rockaway -musiikkikoulun videokursseilla voit opiskella soittoa, laulua sekä kaikkea musiikkiin liittyvää ja Naxos Music Libraryn palveluista löydät kuunneltavaa niin klassisen, jazzin kuin maailmanmusiikinkin kokoelmista. Lue lisää Helmet -kirjastojen musiikkipalveluista verkossa https://www.helmet.fi/fi-FI/Musiikki/Palvelut_verkossa

Vai haluaisitko kenties järjestää itse musiikkitapahtuman tai konsertin Arabianrannan kirjastossa?! Tarjoamme tilan ja autamme markkinoinnissa. Ota meihin yhteyttä arabianrannan_kirjasto(at)hel.fi