Vantaan kirjastot suljettu toistaiseksi

Koronavirusepidemian ehkäisemiseksi kirjastot on suljettu Vantaalla 17.3. alkaen ainakin 13.5.2020 saakka.

Lainat eivät eräänny kirjastojen ollessa suljettuna. Jos sinulla on noutamattomia varauksia, voit noutaa ne kun kirjasto on taas auki. Helmet-verkkopalvelut toimivat normaalisti. Löydät tarkempaa tietoa lainoista ja varauksista täältä: Kirjastoasioinnista koronavirusepidemian aikana.

Jos lainasi ovat menneet perintään tai sinulla on muuta kysyttävää kirjastosta, voit olla yhteydessä kirjastoon joko Helmet.fi-sivuilta löytyvän chatin kautta tai puhelimitse 043 824 8307 arkisin klo 9-16.

Kirjasto tarjoaa myös puhelinneuvontaa e-kirjaston käyttöön, digiasiointiin ja etätapahtumiin osallistumiseen liittyvissä asioissa keskiviikkoisin klo 9-11. Neuvontaa saat soittamalla numeroon 043 8250963 (pvm/mpm).

Kirjaston e-aineistot ovat käytössä normaalisti. Voit lukea kotoa käsin aikakauslehtiä (http://vantaa.emagz.fi/), kuunnella äänikirjoja, opetella kieliä ja kuunnella musiikkia. E-kirjaston käyttöön tarvitset kirjastokorttisi numeron ja kirjastosta saamasi pin-koodin. Tutustu e-kirjastoon tästä.

Lisäksi Koko kansa lukee -kampanjaan kuuluvia kirjoja voi lukea rajoituksetta 16.3.-13.4.2020. Lisätietoa kampanjasta: Koko kansa lukee.

Myös muista palveluista löytyy paljon luettavaa maksuttomasti. Katso kirjaston kokoama lista täältä: Luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa kirjaston ollessa kiinni.

Vantaan kirjastojen kirjavinkkarit vinkkaavat kirjoja, pelejä, lukemista ja tekemistä Facebook-ryhmässä Koronavinkkarit

Lisäksi Tikkurilan kirjaston Runoklubi haastaa asiakkaat kirjoittamaan runoja poikkeustilan aikaisista tunnelmista. Katso lisätiedot ja kirjoita oma runosi: Tiksin runoklubi - Koronarunot.