Satakielikuukausi toteutuu taas


Tule mukaan viettämään Satakielikuukautta! Satakielikuukausi toteutuu taas 21.2.-21.3.2022.

Satakielikuukausi on vuosittainen monikielisyyttä juhliva jakso Kansainvälisen äidinkielen päivän (21.2.) ja Maailman runouden päivän (21.3) välillä. Satakielikuukautta on vietetty Suomessa jo
vuodesta 2015 ja Pohjoismaissa vuodesta 2017 kansainvälisellä nimellä Multilingual Month. Kuukauden aikana juhlimme kielellistä rikkautta ja haastamme kaikki tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen näkökulmasta.  Tutustu 2021 tapahtumiin täällä.

Monikielisyyskuukauden aihepiiriin lukeutuu tapahtumia, verkkotapahtumia, hankkeita ja uutisia, jotka käsittelevät tavalla tai toisella kielellistä moninaisuutta tai jotka toteutetaan Pohjoismaissa ei-valtakielillä. Satakielikuukausi kannustaa pohtimaan monikielisyyttä myös oppilaitoksissa, työpaikoilla ja kotona.

Miten mukaan?

Tapahtumajärjestäjäksi: Satakielikuukausi on kaikille avoin tapahtumakokonaisuus. Kokonaisuus on toteutettu osallistuvien organisaatioiden ja tekijöiden omalla rahoituksella. Järjestävä taho vastaa omasta tiedotuksestaan. Satakielikuukauden tiimi kokoaa yhteen tapahtumien tiedot yhteen www.satakielikuukausi.org -verkkosivuille. 

Vuoden 2022 tapahtumat voit ilmoittaa meille tällä lomakkeella 29.1.2022 mennessä.
Anmäl ditt evenemang till Satakielikuukausi 2022 via denna blankett senast 29.1.2022. 
Tell us about your event for Multilingual Month 2022 with this form by 29.1.2022.

Huomioithan, että Satakielikuukauden verkkosivut muuttavat osoitteesta www.satakielikuukausi.org uuteen osoitteeseen www.satakielikuukausi.fi tammi-helmikuussa 2022.

Tuo oma organisaatio, projekti tai muu monikielinen materiaali esille:

Kielellisen rikkauden edistämiseen liittyviä ajatuksia ja ehdotuksia voi jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #satakielikuukausi ja #flerspråkighetsmånad sekä Facebook -sivuilla osoitteessa www.facebook.com/satakielikuukausi/.

Voit myös nostaa monikielisyyttä edistäviä toimintatapoja pohjoismaisella tunnisteella
#multilingualmonth sekä Facebook -sivuilla www.facebook.com/multilingualmonth/.
Satakielikuukauden koordinoivana tahona vuonna 2022 on Monikielinen kirjasto yhteistyössä
Kulttuuria kaikille -palvelun kanssa.

Lisätietoa:
www.satakielikuukausi.org
www.satakielikuukausi.fi
www.multilingualmonth.org
monikielinen.kirjasto@hel.fi