Lapsia kirjaston satutunnilla.

Satudiplomin monikieliset kirjat houkuttelevat yhteisiin lukuhetkiin

Kirjaston Satudiplomi on leikkisä tapa lisätä lasten lukuintoa. Satudiplomin voi suorittaa yksin tai ryhmänä, ja kun kirjat on luettu, oman diplomin voi hakea omasta lähikirjastostaan. Satudiplomi suoritetaan joko lukemalla itse tai kuuntelemalla kymmenen (10) kirjaa. Voit valita kirjat Satudiplomin kirjalistalta tai valita muita kirjoja.

Luetuista kirjoista tehdään vapaamuotoinen koontilista. Kun halutut kirjat on luettu, valmis lista kiikutetaan mihin tahansa Helmet-kirjastoon, josta lukija saa itselleen satudiplomin. Ryhmät ja perheet saavat ryhmädiplomin, yksittäiset suorittajat saavat diplomin omalla nimellään.

Satudiplomi on tarkoitettu myös vieraskielisten perheiden ja ryhmien lukuharrastuksen tukemiseen sekä yhteisten lukutuokioiden edistämiseen. Kirjan voi lukea millä tahansa kielellä. Kun klikkaat kirjan kansikuvaa, saat esittelytekstin ja linkin kirjan saatavuustietoihin.

Jos kirjasta on kieliversioita, on saatavuustietojen yläpuolella linkki nimeltään “monikielinen haku.” Linkki vie Helmet-hakutulokseen, joka näyttää kirjan kaikki eri kielillä julkaistut versiot. Hakutulosta voi rajata vasemmanpuoleisista valikoista esimerkiksi tiettyyn kieleen.

Ehdota kirjaa diplomiin

Kirjalistoille lisätään vuosittain uusia kiinnostavia kirjoja, joita myös asiakkaat saavat mielellään ehdottaa. Satudiplomin kirjaehdotukset on koottu kuuteen ryhmään: Kaveritaidot ja tunteet, Minä ja muut, Seikkailu, Ympäristö ja eläimet, Runot ja riimit ja Sadut.

Satudiplomia ennen on Vantaalla laadittu kymmenen vuotta sitten Lukudiplomi, jonka on suorittanut jo noin 7000 oppilasta. Vuonna 2015 Lukudiplomikin laajentui seudulliseen käyttöön.

Lue lisää täältä:

Satudiplomi

Helmetin luku- ja satudiplomit

Teksti: Iina Soininen, Eeva Pilviö
Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto