Päiväkotiyhteistyö

Haluamme rikastaa lapsen mielikuvitusta ja tukea lapsen kielellistä kehittymistä.


Lisätiedot ja yhteydenotot:
Julia Jukarainen
julia.jukarainen(at)vantaa.fi
040 593 4709

Satutuokiot 2-7-vuotiaille

Varaa ryhmällesi satutuokio tästä.
Tuokiot ovat toiminnallisia, ja paikalla on vain haluamasi lapsryhmä. Järjestämme satutuokioita paikan päällä kirjastossa ja etänä.
 

Kirjastoon tutustuminen

Miten saan oman kirjastokortin? Miten kirjat palautetaan? Asuvatko kirjastolaiset täällä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saa vastauksen ohjatulla tutustumiskäynnillä. 
Varaa ryhmällesi tutustumiskäynti tästä.

Aihepaketit

Sankarit, ötökät, avaruus, tunnetaidot ja ystävyys vai jotain ihan muuta? Kokoamme aihepaketteja toivotun teeman ympärille. Myös tunne- ja kaveritaitolaatikko on varattavissa lomakkeen kautta. Tilaa paketti tästä.

Tunne- ja kaveritaitolaatikko

Kirjastosta voi lainata tunne- ja kaveritaitolaatikon satuhetkien järjestämiseen. Laatikko sisältää kymmenen teemaan sopivaa kirjaa sekä ohjekansion, josta löytyy jokaiselle kirjalle erikseen luotu satuhetken mallirunko sekä runsaasti vinkkejä ja valmiita tehtäväideoita kirjojen käsittelyyn lasten kanssa. Kirjalliset materiaalit löytyvät myös Varhain Oppiva Vantaa -sivulta.
Katso, onko laatikko vapaana. Jos ei, laatikon voi tilata aineistopakettilomakkeella.

Kirjasto Lukudiplomi_pieni.png

Satudiplomi

Satudiplomi on suunnattu alle kouluikäisille lapsille, varhaiskasvatuksen henkilökunnalle ja perheille. Sen suorittamisesta saa mukavaa yhteistä puuhaa ja samalla tutustuu uusiin kirjoihin. Kirjalistoja voi käyttää myös lukuvinkkeinä. Teoksia löytyy 0-7-vuotiaille, ja ne on järjestelty aihepiirien mukaan.

Luetut kirjat voi merkitä väritettävään Lukulokkiin. Kun yhdessä askarreltu Lukulokki on valmis, lapset saavat kirjastosta ryhmädiplomin sekä kruunun Lukulokilleen.

Lapsille oma Helmet-kirjastokortti | Helmet

Kirjastokortti

Voit hankkia päiväkotiryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.

Kirjastolainen päiväkotiin

Tulemme mielellämme kertomaan kirjaston palveluista päiväkodin henkilökunnalle sekä ideoimaan niitä kattavammiksi. Vierailuun voi sisältyä myös esimerkiksi kirjavinkkausta. Vierailupyynnöt kannattaa esittää sähköpostitse.

Kuva: Pixabay, pixabay.com