Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Laitteet

Kaksi 3D-tulostinta (Ultimaker 3 ja Ultimaker S3) varattavissa Varaamosta.  Materiaalimaksu: 0,70 € / tuloste.

Lue lisää

Erikseen varattavassa auditoriossa (kokoustila).

Desibelimittarin laina-aika 14 vrk. Ei varattavissa. 

Lue lisää

Lukeva ja polttava DVD-asema USB-liitännällä (ThinkPad UltraSlim USB DVD Burner). Käytettävissä DVD-levyjen katsomiseen ja polttamiseen asiakkaan omalla koneella. Käyttö vain kirjastossa.

Luettavissa Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat, ePress: kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet, PressReader: ulkomaiset sanoma- ja aikakauslehdet.

Kolme energiamittaria. Laina-aika on 14 vrk ja niitä ei voi varata

Lue lisää

Kyrillinen näppäimistö ja arabiankielinen näppäimistö. Käyttö kirjaston asiakaskoneella. 

Lainattava teräskielinen akustinen kitara. Laina-aika 2 viikkoa. Kitaraa ei voi varata Helmetin kautta, eikä uusia. Palautus vain Pasilan kirjastoon.

Lue lisää

2 kopiokonetta. A4- ja A3-koot 0,40 € / sivu. Mahdollisuus tulostaa muistitikulta, skannata tiedostoja muistitikulle sekä skannata sähköpostiin. 

Ei lisätietoa

Lukittava latauskaappi puhelimille. 

Lämpöprässi käytössä kirjaston toisessa kerroksessa. Varattavissa Varaamon kautta. 

Lue lisää

Laite mikrofilmien lukemiseen, ei kopiointimahdollisuutta. Varattavissa osoitteesta https://varaamo.hel.fi .

Lue lisää

Digitaalinen mikrofilmien lukulaite. Laitteella voi skannata mikrofilmattuja lehtiä ja tallentaa tiedostoja (pdf ja jpeg) muistitikulle. Mahdollisuus paperikopioihin: 0,50 € / kopio, koko A3. Ei internet-yhteyttä. 

Lue lisää

Digitaalinen mikrofilmien lukulaite. Laitteella voi skannata mikrofilmattuja lehtiä ja tallentaa tiedostoja (pdf ja jpeg) muistitikulle. Mahdollisuus paperikopioihin: 0,50 € / kopio, koko A3. Ei internet-yhteyttä. Lukulaitteen voi varata osoitteesta https://varaamo.hel.fi .

Lue lisää

SD-, MMC- ja Compact Flash -muistikorttien lukemiseen käytettävä oheislaite. Käyttö kirjastossa. 

Ompelukone Husqvarna Viking Emerald 118. Mukana ohjekirja. Omat langat mukaan. Varattavissa osoitteesta https://varaamo.hel.fi .

Lue lisää
Ei lisätietoa

Radonmittarin laina-aika 14 vrk. Ei varattavissa. 

Lue lisää

Kassin sisältö: puolikuutamburiini, triangeli, guiro, rytmikapulat, 2 marakassia. Laina-aika 14 vrk kirjastokortilla, ei voi varata eikä uusia. Palautus vain Pasilan kirjastoon.

Skannaaminen mahdollista asiakastietokoneilla 17, 23, 29, 33, diaskannaus koneilla 23, 29, 33. Varattavissa Varaa tietokone -palvelun kautta. Kopiokoneella voi skannata suoraan sähköpostiin tai muistitikulle. 

Lue lisää

Hublet-asema, johon kuuluu kuusi kirjastossa käytettävää tablettia. Hublet-tabletit lainataan kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Ei lisätietoa

Tulosteet 0,40€/sivu. 

 

Lainattavana kaksi tenoriukulelea. Laina-aika 2 viikkoa. Ukuleleja ei voi varata Helmetin kautta, eikä niitä voi uusia. Palautus vain Pasilan kirjastoon.

Vinyylileikkurilla voi luoda yksivärisiä tarroja ja kangaspainatuksia. Varaukset Varaamon kautta.

Lue lisää
 

Palvelut

Ei lisätietoa

Tarvitset vain kirjastokortin lainataksesi henkilökunnalta kuulokkeet. Käytössäsi on Pasilan kirjaston Musiikki & Median noin 20 000 CD-levyn kokoelma.

Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa lukivaikeuden, oppimisvaikeuden tai muun syyn vuoksi, kannattaa kokeilla äänikirjaa. Celian tuottamat äänikirjat on tarkoitettu eri tavoin lukemisesteisille henkilöille. Pasilan kirjastossa voit rekisteröityä CELIA-kirjaston verkkoasiakkaaksi.

Yamaha Clavinova digitaalinen piano, jota voi soittaa kuulokkeiden kanssa. Kuulokkeet lainataan kirjastokortilla toisen kerroksen palvelualueelta.

Ei lisätietoa

Musiikkivalmentaja auttaa sinua löytämään uutta kuunneltavaa. Lähetä viesti osoitteeseen musiikki@helmetkirjasto.fi. Kerro yhteydenotossasi, millaista musiikkivalmennusta kaipaat. 

Lue lisää
Ei lisätietoa

Asiakastietokoneilla voi tulostaa itsepalveluna A4-kokoisia mustavalko- tai väritulosteita. Hinta 0,40 € / sivu. 

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste: kierrätyshylly sisäänkäynnin vieressä.

Ei lisätietoa
Ei lisätietoa

Lisätiedot ja yhteydenotot: Janne Mikkonen (janne.mikkonen@hel.fi) 09-3102 1435.

Lue lisää
Ei lisätietoa
Ei lisätietoa
Ei lisätietoa
Ei lisätietoa

Kaipaatko pikaisia lukuvinkkejä kirjallisuuden nälkään? Vaivaako lukujumi, eikä luettavaa löydy kirjaston hyllypaljoudesta? Haluatko saada kirjavinkkejä, koska kirjavinkkejä on kiva saada?

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa näppärää ja nopeaa kirjavinkkausta kaikille. Valitse mieleisesi lomake ja valitse lomakkeista sanat lukutoiveiden mukaisesti. Saat henkilökunnan tekemät kirjavinkit suoraan sähköpostiisi. Lomakkeita on eri teemaisia. Voit myös valita useamman kielen, joilla haluat kirjavinkkejä.

Lomakkeet: 

Yleinen kaunokirjallisuus

Toiset todellisuudet

Rikoskirjallisuus

Rakkausromaanit

Sateenkaarihylly parantaa LGBTQIA*-aiheisen aineiston löydettävyyttä ja yhdenvertaisuutta kirjastossa. Kirjaston työntekijät valitsevat sateenkaarihyllyyn aikuisten, nuorten ja lasten aineistoa, jossa kuvataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää sekä sateenkaarikulttuuria pääosin positiivisen representaation kautta. Homo- ja transfobinen aineisto ei kuulu sateenkaarihyllyyn. Sateenkaarihyllyjä on useissa Helmet-kirjastoissa, ja kaikki niiden aineisto on varattavissa ja lainattavissa Helmet-käyttösääntöjen mukaisesti. Helsingin kaupunginkirjaston sateenkaarihyllyihin sijoitetun aineiston löydät Helmet-tietokannasta haulla "sateenkaarihylly".

Satutunnit järjestetään tilauksesta. Ota yhteyttä ja sovi ajasta elo.lammi(at)hel.fi

Ei lisätietoa

VHS-kasettien digitointi DVD-muotoon. VHS-DVD-digitointi toimii DVD+R- ja DVD+RW-levyillä. Kirjastolla ei ole levyjä myynnissä. VHS-C-kaseteille tarvittavaa adapteria ei ole käytettävissä. Laite: LG RCT689H, joka kopioi VHS-nopeudella. Varattavissa osoitteesta https://varaamo.hel.fi .

Lue lisää

Lisätiedot ja ajanvaraus Varaamossa.

 

Tilat

Auditoriossa on 90 istumapaikkaa, piirtoheitin, diaprojektori, dataprojektori, radio, DVD/CD-soitin, S-VHS-video, työasema, äänentoisto. Vuokra: 125 € / tunti (markkinaperusteinen) tai 50 € / tunti (subventoitu kulttuurihinta). Tila on varattavissa Varaamo-palvelusta. Lue lisää. 

Ei lisätietoa

Hiljainen opintosali soveltuu lukemiseen ja rauhalliseen yksintyöskentelyyn. Tilassa on langaton verkko. Tilaa ei voi varata. 

Tilaa käytetään myös yleisötilaisuuksiin.  

Erillinen hiljainen lukutila. 25 paikkaa. 

Lisätiedot ja ajanvaraus Varaamossa: https://varaamo.hel.fi/

Pinta-ala noin 33 m², maalattu valkoiseksi. Tilassa ripustustanko kolmella seinällä (n. 17 m) ja vaijereita 30 kpl, joissa on siirrettävät koukut (2/vaijeri) ja jotka kestävät isompiakin ripustuksia. Kolmella seinällä ripustuspohjaa, korkeus 0,87 m, leveys yhteensä n. 14,5 m. Ripustuspohjien kohdalla mahdollisuus käyttää erillisiin kiskoihin vapaasti ripustettavia vitriinejä yhteensä 8 kpl, mitat 0,87 m x 0,87 m, syvyys 10 cm, kaksi lasihyllyä. Lisäksi vapaasti seisovia vitriinejä 2 kpl ja pöytiä. Minikohdevalot kiskoissa. Tekniset tiedot: Tomi Laine p. 3108 5312. Varaukset ja tiedustelut: Tiina Tarvonen, tiina.tarvonen@hel.fi, puh. 09 3108 5301.

Tilaan mahtuu mukavasti noin 4 henkilöä. Tilassa ei ole tietokonetta. Varausaika enimmillään neljä tuntia. Varattavissa osoitteesta https://varaamo.hel.fi/


 

Lue lisää

Tilaan mahtuu mukavasti noin 4 henkilöä. Tilassa ei ole tietokonetta. Varausaika enimmillään neljä tuntia. Varattavissa osoitteesta https://varaamo.hel.fi/

Lue lisää

Löydä kirjastosi

Pasilan kirjasto julkisivu

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla