Tuo kirjastoon joulukortti ikäihmiselle 

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa "Joulupostia ikäihmisille” -kampanjan 8.11.–7.12.2021. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Mukana on yli 90 paikkakuntaa ympäri Suomen.

“Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kortilla voi koskettaa ja tuottaa iloa lähimmäiselle”, kertoo Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen. 

Toimi näin

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa kirjoittamalla joulukortin ja toimittamalla sen keräyspisteeseen 8.11.–7.12.2021.

  1. Kirjoita joulukortti (askartele itse tai täytä valmis).
  2. Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset ja saajan kohdalle Sinulle ja lähettäjän kohdalle oma etunimesi ja Siskot ja Simot. Esimerkiksi: Hyvää Joulua! Toivottaa Siskot ja Simot ja Tuutikki.
  3. Vie kortti sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Ethän sulje korttia kirjekuoreen.

Keräyspaikat

Joulukorttien keräyspisteitä on seuraavissa Helmet-kirjastoissa:

Espoossa: Sellon kirjastossa ja Ison Omenan palvelutorilla. Katso kaikki Espoon keräyspisteet kampanjan verkkosivuilta.

Helsingissä: Itäkeskuksen, Jakomäen, Käpylän, Lauttasaaren, Malmin, Maunulan, Oulunkylän, Paloheinän, Pohjois-Haagan, Puistolan, Pukinmäen, Rikhardinkadun, Suutarilan, Tapanilan, Tapulikaupungin, Töölön, Vallilan ja Viikin kirjastoissa sekä keskustakirjasto Oodissa. Katso kaikki Helsingin keräyspisteet kampanjan verkkosivuilta.

Kauniaisissa: Kauniaisten kirjastossa. Kortteja voi myös viedä kansalaisopistoon ja Villa Bredaan.

Vantaalla: Hakunilan, Kivistön, Koivukylän, Lumon, Länsimäen, Martinlaakson, Myyrmäen, Pointin, Pähkinärinteen ja Tikkurilan kirjastoissa. Lisäksi kortteja voi tuoda Vantaan asukastiloihin. Katso kaikki Vantaan keräyspisteet kampanjan verkkosivuilta.

Keräyspisteitä on myös muualla kuin kirjastoissa. Kaikki joulukorttien keräyspisteet ja mahdolliset postitusosoitteet löytyvät kampanjan verkkosivuilta: siskotjasimot.fi/joulupostia

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena, Helsingin kaupunki ja Suomen 4H-liitto. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. 

Kampanjan verkkosivut: siskotjasimot.fi/joulupostia

“Joulupostia ikäihmisille” sosiaalisessa mediassa: #KosketaKortilla #Joulupostia 

Kuva: Maija Astikainen / Helsingin kaupunki