Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Laitteet

Lisätiedot ja varaukset Varaamosta: https://varaamo.espoo.fi

Kirjastossa olevaa digitaalipianoa saa soittaa ilman ajanvarausta, mikäli tila ei ole muussa käytössä. Lainaa kuulokkeet aulan palvelupisteeltä.

Lainataan palvelupisteeltä. Katso saatavuus Helmet-hausta: Energiamittari (haku.helmet.fi)

You can make multicoloured and black and white copies in sizes A4 and A3.

Kirjastosta voit lainata myös esineitä ja laitteita. Näet kaikki Sellon kirjaston lainattavat esineet Helmet-hausta (linkki).

Pöytätietokoneita on kirjaston aulassa, 1. kerros. Ilman ajanvarausta. Näiltä koneilta voi tulostaa aulan tulostimille. 

Kannettavia tietokoneita voi lainata kirjastossa käynnin ajaksi 2. kerroksen Lehtialueen läppäriautomaatista kirjastokortilla ja sen pin-koodilla. 

Mahdollisuus lainata ja palauttaa aineistoa itse automaatilla. 

 

Lainattavissa palvelupisteeltä. Katso saatavuus Helmet-hausta: Laseretäisyysmittari (haku.helmet.fi)

Valikoima lainattavia liikunta- ja urheiluvälineitä. 

Lisätiedot ja varaukset Varaamosta 

Lisätiedot ja varaukset Varaamossa: Ompelukoneet Sellon kirjastossa (varaamo.espoo.fi)

Lastenmaan pelipisteellä voivat pelata kaikenikäiset. Lastenmaassa on Playstation 4, Nintendo Switch ja pelitietokoneita. 
Pelivuorot varataan henkilökunnalta. Peruskoululaisille pelikonsolit ja tietokoneet avautuvat arkisin klo 14. Muut kuin peruskoululaiset voivat halutessaan pelata arkisin heti kirjaston auettua. 
Pelipiste suljetaan arkisin klo 19:30. Viikonloppuisin pelipiste on auki klo 11-17:30. Koulujen loma-aikoina pelipiste aukeaa arkisin klo 11.

Pointissa voi pelata 12–20-vuotiaat. Pointista löytyy kaksi Playstation 5, VR-lasit, Nintendo Switch ja pelitietokoneita. Pelivuoro varataan henkilökunnalta. 
Pelit ovat auki arkisin klo 15-19:30, lauantaisin klo 10-17:30 ja sunnuntaisin klo 11-17:30. Koulujen loma-aikoina pelit aukeavat arkisin klo 13.

Monitoimikoneissa (kopiokoneissa) on skanneri, jolta voi skannata omalle muistitikulle.

Kirjastossa on soittohuoneita, katso tarkemmat tiedot Varaamosta.
Soittimia on myös kotiin lainattavaksi, katso saatavuus Helmet-hausta.

Tuhottavan aineiston säiliö 1. kerroksen aulassa ja vapaasti käytettävissä.

Sellon kirjastolla on 3 monitoimilaitetta, 2 alakerrassa ja 1 yläkerrassa. Lisätietoja: Tulostus ja kopiointi Espoon kirjastoissa, Helmet.fi

Kirjastosta voit lainata myös esineitä, työkaluja ja laitteita, joita et tarvitse joka päivä. Näet kaikki Sellon kirjaston lainattavat esineet Helmet-hausta (linkki).

Lainataan kirjaston palvelupisteeltä. Katso saatavuus Helmetistä

Lainattavissa palvelupisteeltä. Katso saatavuus Helmet-hausta: Verenpainemittari (haku.helmet.fi)

Lisätiedot ja varaukset Varaamossa: Vinyylileikkuri (varaamo.espoo.fi)

 

Palvelut

Ei lisätietoa
Ei lisätietoa

Nuortenosastolla Pointissa on biljardipöytä, joka on tarkoitettu yli 12-vuotiaille pelaajille. Ajanvaraus kirjastossa.

Celia.fi palvelut on tarkoitettu henkilöille,  joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa. Asiakkaaksi voit rekisteröityä palvelupisteellä. 

Voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Lue lisää Digituesta tältä sivulta.

Perjantaisin Lastenmaassa on Perjantaileffa klo 18  ympäri vuoden. Esitettävä elokuva valitaan yhdessä lasten kanssa. 

Enter ry opastaa senioreita viikoittain digiasioissa. Tiedustele ajankohta kirjastostasi.

Espoon kaupungin Asiointipiste sijaitsee kirjaston tiloissa. Katso palvelut tarkemmin täältä.

Voit tulostaa värillisiä ja mustavalkoisia dokumentteja A4 ja A3 kokoisena. Voit tulostaa myös omalta laitteelta. Kopiointi, tulostus ja skannaus Espoon kaupunginkirjastossa | Helmet

Kahvila Marian Konditoria on kirjaston yhteydessä. Sellon kauppakeskuksessa on myös useita muita kahviloita.

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste. Tuothan vain hyväkuntoisia kirjoja ja muutaman kerrallaan, kiitos.

Koirat sallittu yleisissä tiloissa. Koiria ei saa viedä kokoustiloihin eikä soittohuoneisiin.

Kaikki yleisimmät maksukortit käyvät. Myös lähimaksumahdollisuus. Ei käteismaksua. 

 

KULPS-kirjastopolun tarjontaan voit tutustua täällä.

Valitse verkkolistasta "Espoo_asiakas" ja hyväksy. Ei tarvita kirjautumistunnuksia.

Kirjastossa on laaja kokoelma lastenaineistoa sekä muita palveluja lapsiasiakkaille. 

Tietoa peliajoista 

Palautusluukku on kirjaston C-portaassa, pääsisäänkäynnistä vasemmalle, sisällä porrastasanteella. Avoinna: ma-pe 7.30-8.00 ja 20-21, la klo 7.30-10. Luukkuun palautettujen niteiden palautuspäivä on kirjastojärjestelmässä kirjaston seuraava aukiolopäivä. Aineiston palauttaminen luukun kautta on omalla vastuulla.

Tiedustelut: sellonkirjasto@espoo.fi

Varatut kirjat voi noutaa aulan varaushyllyistä ja lainata automaatilla.

 

Kokoelmat

Ei lisätietoa

Kirjastossa on sekä kotiin lainattavia lautapelejä että kirjastossa pelattavaksi tarkoitettuja pelejä.

Sanomalehdet ja uusimmat aikakauslehdet löytyvät lehtilukusalista.

Rockway musiikkikoulu.  Verkkokurssit ovat käytettävissä kotona tai Sellon Roland-huoneessa. Roland-huoneessa on muun muassa sähkörummut ja syntetisaattori, ja pajasta voi lainata sähkökitaran, -basson, puoliakustisen kitaran sekä kuulokkeita. Varaa Sellon Roland-huone Varaamosta. Huoneen äänieristyksen takia, se soveltuu parhaiten sähköisten soittimien soittamiseen kuulokkeilla tai hiljaisten akustisten soittimien soittamiseen.

Lue lisää
 

Tilat

Akseli-sali. Varattava tila 30-50 henkilölle (pöydällinen paikka 30:lle) 2. kerroksessa. Varattavissa vähintään 5 hengen ryhmille. Tilassa on: tietokone (HDMI-liitäntä), mikrofoni,  dataprojektori, BD/DVD-soitin.  (Omalta tietokoneelta äänen saa kaiuttimien kautta vain, jos tietokoneessa on HDMI-liitäntä). 
Maksut: - maksuton kaikille yhdistyksille, Espoon kaupungin yksiköille ja espoolaisille taloyhtiöille. - Yritykset: 100 €/h. Katso tarjoilujen tilaaminen tilaisuuksiin Kahvilat ja ravintolat -kohdasta! Varaa online itsepalveluna: https://varaamo.espoo.fi. Lisätietoja helmet.fi/sellontilat. Tai sähköpostitse: sellontilat@espoo.fi.

Lue lisää

Lava/ aula on suuri varattava tapahtuma- ja messutila 1. kerroksessa. Tuoleja saa tilaan noin 100 henkilölle. Lavalla on dataprojektori ja langattomat mikrofonit. Lavaa ei voi itse varata Varaamosta. Kalenteri on näkyvissä, että näkee varaustilanteen. Lisätietoja: helmet.fi/sello -> Tapahtumien järjestäminen

Lue lisää

Tapahtumatila 1. kerroksessa. Tilassa voi järjestää monenlaisia tapahtumia konserteista lukupiireihin. Tilasta löytyy äänentoistolaitteisto sekä liikuteltava diginäyttö. 

Kokoustila 8 henkilölle. Kirjaston 2. kerros. Varaukset ja lisätiedot Varaamosta.

Lue lisää

Elina. Noin 7 henkilön varattava kokoustila / ryhmätyötila, 2. kerros. Tilassa on pöytä, tuoleja, sohva, fläppitaulu ja diginäyttö. Maksuton. Lisätietoja Tilat-sivulla. Varaa tila Varaamo-palvelusta.

Kulttuuritila on 2. kerroksessa. Kulttuuritilassa ovat kaunokirjallisuus, runot ja elokuvat.  Kulttuuritilan sohvanurkkauksessa järjestetään mm. lukupiirejä. Max. noin 30:lle. Tilan voi varata vain tapahtumiin, tiedustelut: sellontilat@espoo.fi. Lisätietoja Tilat-sivulla: helmet.fi/sellojarjesta

Lue lisää

Lava/ aula on suuri varattava tapahtuma- ja messutila 1. kerroksessa. Tuoleja saa tilaan noin 100 henkilölle. Lavalla on dataprojektori ja langattomat mikrofonit. Lavaa ei voi itse varata Varaamosta. Kalenteri on näkyvissä, että näkee varaustilanteen. Lisätietoja Tapahtumien järjestäminen -sivulla tai viestittele: mia.wuorela@espoo.fi /  sellontilat@espoo.fi

Lue lisää

Toisessa kerroksessa on 3 lukuhuonetta: Opintosali, jossa on 30 pöydällistä ja hiljaista lukupaikkaa omilla valaisimilla, sekä kaksi pienempää tilaa hiljaiseen työskentelyyn ja lukemiseen. Näitä tiloja ei voi varata. 

Lue lisää

Ajanvaraus netissä https://varaamo.espoo.fi. Käyttö yli 15-vuotiaille, joilla on helmet-kirjastokortti, kuvallinen henkilöllisyystodistus ja tietotekniikan perusteet hallussa. Studio on tarkoitettu ensisijaisesti musiikin äänittämiseen. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä: puh. 09 816 57607. Koululuokkien yhteydenotot ja varaukset samasta numerosta. Studiovarustus: Logic Pro 9 / Logic Pro X, Universal Audio Apollo- äänikortti, iso- ja pienikalvoinen kondensaattorimikrofoni, midi-koskettimet, sähkörummut, sähköbasso, sähkökitara ja elektroakustinen kitara.

Lue lisää

Kirjastossa on soittohuoneita, katso tarkemmat tiedot Varaamosta
Soittimia on myös kotiin lainattavaksi, katso saatavuus Helmet-hausta.

Lue lisää

Kirjaston varattavat tilat löydät Varaamo-palvelusta.

Lue lisää

Löydä kirjastosi

Sellon kirjasto auringonpaisteessa

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla