Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Minun ilmastotaitoni - työpaja

Sunnuntaina 5.12. klo 11-16 Akseli-salissa

Minun ilmastotaitoni -luovan kirjoittamisen työpajassa pohdimme keskustellen, kirjoittaen ja kokeillen omaa paikkaamme ilmastokriisissä. Minkälaisia taitoja muuttuvissa olosuhteissa elämiseen tarvitaan? Minkälaisia mahdollisten tulevaisuuksien siemeniä meissä itää, ja miten kirjoittaa niitä näkyväksi? Ammennamme kirjoittamiseen inspiraatiota taiteilijamuseoiden Aikakoneita ja utopioita -näyttelykokonaisuuden teoksista. Taiteilijakodit olivat oman aikansa asumisen utopioita, joissa harjoitettiin taiteenteon ohella myös omavaraistaitoja. Työpajassa kokeilemme erilaisten fiktiivisten tekstien kirjoittamista leikkimielellä ja kuulemme lukuvinkkejä ilmastofiktiosta.

Työpajan ohjaa taiteilija-tutkija, luovan kirjoittamisen opettaja Henna Laininen. Työpaja on osallistujille maksuton. Ilmoittautumiset 30.11.mennessä osoitteeseen henna.laininen@gmail.com.

Henna Laininen on luovan kirjoittamisen opettaja ja kuvataiteen tohtoriopiskelija Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta. Väitöstyössään Laininen tutkii, miten kestävän elämäntavan opettelua voi tukea luovan yhteisöllisen kirjoittamisen menetelmin nykytaiteen kontekstissa. Lainisen ja äänisuunnittelija Eero Niemisen radio- ja verkkodokumentissa Minun ilmastotaitoni tutustutaan ihmisiin, jotka pyrkivät harjoittamaan kestävää elämäntapaa muuttuvissa ilmasto-oloissa.

Taustaa taiteilijasta: www.hennalaininen.net.

Minun ilmastotaitoni -radiodokumentti: https://areena.yle.fi/audio/1-50814296 
Minun ilmastotaitoni -verkkodokumentti: www.ilmastotaitoni.fi

Aikakoneita ja utopioita on kolmessa museossa, Tarvaspäässä, Ainolassa ja Visavuoressa nähtävä näyttelykokonaisuus, jossa museot tutkivat mahdollisuuksiaan toimia yhteiskunnallisissa murroskohdissa. Taustana näyttelylle on tämän hetken ajankohtaisin murros, ilmastonmuutos, joka pakottaa meidät ajattelemaan uudestaan arjen valintoja: ruokaa, matkustamista ja asumista. Näyttelyhankkeelle on myönnetty Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-apuraha sekä Opetus- ja Kulttuuriministeriön erityisavustus.

Akseli-sali (Sellon kirjasto)

5.12.2021 klo 11.00 - 16.00

Gallen- Kallelan museo

Viimeksi päivitetty 7.11.2021