Opinmäki Lego Club creations

Opinmäki ABC

Opinmäen kirjasto, tai Aktiivisen Oppimisen Keskus AKKU, on pieni kirjasto Suurpellossa. Sijainti on ainutlaatuinen, kirjasto asuu keskellä kansainvälistä koulua. Arkipäivisin kirjasto täyttyykin oppilaista, jotka käyttävät tilaa läksyihin ja oleskeluun. Kirjaston lastenkokoelmasta noin puolet on englanninkielisiä kirjoja, mutta tilassa kuulee lukemattomia muitakin kieliä. Oppilaat ovat kasvaneet kirjaston aktiivikäyttäjiksi ja osaavat hyödyntää koko HelMet-kokoelmaa. 

HelMet.fi kysyi oppilailta vinkkejä kirjaston käyttöön. Saimme lukuisia ohjeita majanrakennuksen yksityiskohdista kokousjärjestelyihin.

Tässä tiivistetty vinkkilista kaikille kirjastonkäyttäjille:

  • Käy kirjastossa silloin, kun se sopii juuri sinulle! Omatoimikirjastot ovat avoinna aamuvarhaisesta iltamyöhään. Opinmäki on avoinna seitsemän päivää viikossa klo 7-22.
  • Varaa kirjoja netissä! Kysy kirjastonhoitajalta apua harvinaisempien aarteiden löytämiseen ja sukella valtavaan Helmet-kokoelmaan. Taskukirjasto-mobiilisovellus varmistaa pääsyn kokoelmaan sekä omiin lainoihin ihan missä vain.  
  • Hanki kirjastokortti! Jos olet onnistunut selvitymään tähän asti kortitta tai olet hävittänyt entisen, nyt on hyvä hetki hommata uusi. Kerro myös kaverille, naapurille ja bussikuskille että kortti on ilmainen ja helppo hankkia lähimmästä Helmet-kirjastosta. Mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilötodistuksen. Jos sinulla on hoppu, voit täyttää kirjastokorttihakemuksen etukäteen netissä ja vauhdittaa asiointia. Alle 15-vuotiaat voivat tulostaa paperilomakkeen ja täyttää sen kotona valmiiksi. Muista kuitenkin ottaa huoltaja tai takaaja henkilötodistuksineen mukaan noutokeikalle.
  • Käytä e-kirjastoa! Tuhansia sanoma- ja aikakausilehtiä, kielikursseja, musiikkia, tietokantoja, kaikki saatavilla kortillasi! Kuten aina kirjastossa, käyttö on ilmaista.
  • Tutustu Pajoihin! Kirjastopajat sekä -verstaat ovat toteutuspaikkoja hyville ideoille. Pajoissa pääset kokeilemaan viimeisimpiä vimpaimia ja luomaan jotain uutta. Laitteet ja palvelut vaihtelevat kirjastojen mukaan. Opimäestä löydät mm. 3D-tulostimia, vinyylileikkurin, ompelukoneen sekä asiantuntevaa henkilökuntaa. Tiistai- ja keskiviikkoiltaisin Opinmäessä on avoin Paja, jolloin pääset kysymään ja kokeilemaan. 
Opinmäen asiakkaat ovat ottaneet paikan omakseen ja se on käytössä eri tavoin pitkin päivää. Päivien hulina hiljenee iltaisin ja viikonloppuisin rauhallisemmaksi oleskelutilaksi. Alueen olohuone innoitti erästä 9-vuotiasta asiakasta luomaan oman englanninkielisen opetusvideonsa tilasta, löydät sen täältä