Sukella Itämeren pyörteisiin Espoon kirjastoissa 24.-26.8.

Me Espoon kirjastoissa rakastamme merta! Siksi juhlimme valtakunnallista Itämeripäivää usean päivän ajan monipuolisella ohjelmalla. Tervetuloa mukaan!

Kaikki ohjelma on avointa ja maksutonta. Kaikenikäisten kirjavinkkejä on esillä suurimmissa kirjastoissa.
 

Lapsille on Entressessä tarjolla ihana meriaiheinen kierrätysmateriaaliaskartelu, jossa askarrellaan meriotuksia ja tutkitaan niillä valon ja varjon ilmiöitä! Tai vaihtoehtoisesti voit mennä Lippulaivan kirjaston taideaskartelupajaan! Merellisiä satuja luetaan Ison Omenan, Kauklahden ja Lippulaivan kirjastoissa. Viikon voi päättää Sellon kirjaston elokuvaillassa.

Elämysauto Välkky kiertää Espoota Itämeripäivänä. Välkyssä voi askarrella ja saada lukuvinkkejä. Välkky pysähtyy Nokkalan majakalla, Haukilahdenrannassa ja Tapiolan kulttuuriaukiolla. Tarkista sen aikataulu täältä.

Vai haluaisitko oppia tekemään Itämeri-ystävällistä ruokaa? Tule tutkimaan Lippulaivan kirjaston Merimenuta ja oppimaan samalla, miten ruoka-annos kootaan houkuttelevaksi. Lainattavana on paljon aiheeseen liittyviä kirjoja.

Erityisesti nuorille suunnattu meriteemainen kirjavinkkausvideo julkaistaan Espoon kaupunginkirjaston YouTube-kanavalla Itämeripäivänä.

Kiinnostaako Itämeren historia? Tule kuulolle Itämeripäivän kirjailijavierailulle Tapiolaan! Tilaisuudessa merihistorioitsija Mikko Huhtamies esittelee uusinta teostaan Seitsemäs vyöhyke : pohjoista merihistoriaa (1200-1600). Huhtamies kertoo kirjastaan sen hienojen, värikkäiden kuvien kautta.

Itämereen pääsee tutustumaan VR-kokemuksen kautta Lippulaivan, Entressen ja Iso Omenan kirjastoissa. ”Matka Meren Maahan” on VR-kokemus, jossa kertojaääni johdattaa Turunmaan saaristoon vaihtuvien 360°-videokuvien avulla. VR-lasien avulla päästään hyppäämään sisälle maisemaan ja kokemaan aaltojen pauhun, jyrkät kalliot ja laiduntavat lampaat. Samalla kuullaan Turunmaan saariston ainutlaatuisesta luonnosta, saaristomeren tilasta, kansanperinnetarinoita jatulintarhoja rakentaneista jättiläisistä sekä siitä miten ihmiset ovat sopeutuneet saariston ainutlaatuisen luonnon vaativiin olosuhteisiin. 

Ohjelmaan voi tulla muutoksia. Katso koko ohjelma osoitteesta www.helmet.fi/itameri tai seuraa tapahtumaamme Facebookissa. Tapahtumien lisäksi järjestämme kirjanäyttelyitä kaikissa suurimmissa kirjastoissamme.

Lisätiedot: Satu Nylund satu.nylund@espoo.fi

Mikä on Itämeripäivä?

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2022 Itämeripäivää vietetään 25.8. Lue lisää osoitteesta itämeripäivä.fi

#itämeripäivä #72espoo22 #espoojuhlii