Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Matka, merkitys ja kertomus


HELINÄ RAUTAVAARAN MUSEOLLA 15.11. KLO 18 - 20

Helinä Rautavaaran museon matkakertomustapahtuma tuo yhteen erilaisia näkökulmia matkustamiseen ja matkakertomuksiin. Mistä syistä ihmiset matkustavat? Miten matkustaminen liittyy identiteettiin ja mikä rooli matkustamisessa on järjellä ja tunteilla? 


Matkoilta on aina kerrottu tarinoita ja eri kulttuurien esineet ovat kulkeutuneet ympäri maailman kaupankäynnin myötä. Matkustamisen merkitykset ovat ajan myötä muuttuneet, mutta reissuista kerrotaan ja niitä dokumentoidaan yhä kirjoittamalla, kuvaamalla ja matkamuistoja keräämällä. Matkakirjat ovat olleet suosittua luettavaa kautta aikojen ja matkablogit ovat nykyisin internetin suosituinta antia. Kertomuksia on yhtä monenlaisia kuin kirjoittajiakin. 

Minkälaista tarinaa kirjat ja blogit kertovat matkustamisen merkityksistä ja miten matkakertomukset syntyvät? Tule Helinä Rautavaaran museolle kuulemaan ja keskustelemaan matkustamisesta ja matkakertomuksista sekä maistelemaan matkaherkkuja! 

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Tapiolan kirjaston kanssa.
 

Ohjelma: 

18.00 Opastus Leiri-kokoelmanäyttelyyn: Helinä Rautavaaran matkat

18.20 Afrikassa eri vuosikymmenillä matkustanut Juha Vakkuri ja maailman ympäri matkannut Anna-Katri Räihä Seikkailijattaret -yhteisöstä esittelevät näkökulmia matkustamiseen ja matkakertomuksiin. Vakkuri on kirjoittanut matkoistaan useita kirjoja ja Räihä kirjoittaa suosittua Adalmina’s Adventures -blogia ja on yksi Seikkailijattaret-verkkomedian tiimiläisistä. Keskustelua vetää museonjohtaja Ulla Kinnunen. 

Tarjolla Startup Refugees Business Programin catering -tiimin valmistamaa pientä syötävää sekä museon kuuma juomavalikoima. 

Illan aikana on mahdollista tutustua Tapiolan kirjaston matkakirjavalikoimaan ja lainata kirjoja helmet-kirjastokortilla.

Lisäksi voit osallistua merkityksellisiä paikkoja kartoittavan kollaasin tekemiseen. Muistojen kartalle muodostuu tärkeiden paikkojen verkosto. Missä koit jotain tärkeää matkallasi? Mistä sinulla on hyviä, surullisia tai inspiroivia muistoja? Miten sinä kertoisit matkastasi? 
Voit jakaa muistosi paikan päällä pienenä tekstinä, kuvana tai vaikkapa some-päivityksenä. Päivitykset kootaan ja yhdistetään myöhemmin Helinä Rautavaaran museon uuden virtuaalimuseosivuston kartalle osaksi suurempaa kollaasia. 

Tutustu Juha Vakkurin matkakirjoihin: http://like.fi/kirjat/afrikan-ympari/ sekä Anna-Katri Räihän Adalmina’s Adventures- matkablogiin http://adalminasadventures.com/

Lisätietoa Seikkailijattaret-verkkomediasta: http://www.seikkailijattaret.fi/

Helinä Rautavaaran museo (Tapiolan kirjasto)

15.11.2017 klo 18.00 - 20.00

Helinä Rautavaaran museo

Viimeksi päivitetty 14.11.2017