Kirjasto tarjoilee venäjänkielistä kulttuuria joulukuussa

Etätapahtumista ja striimeistä koostuva Hauska tutustua! Venäjänkielisen kulttuurin viikko valloittaa 9.-13.12.2020. Viiden päivän ajan venäjänkielistä teatteria, tanssia, musiikkia, taidetta ja kirjallisuutta tarjoillaan maksutta suoraan kotisohville.

Venäjänkielisen kulttuurin viikko koostuu viidestä tapahtumapäivästä. Jokaisella päivällä on oma teemansa, ja kokonaisuus sisältää ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Kaikki tapahtumat ovat lähtökohtaisesti venäjänkielisiä.

Tutustu ohjelmaan

> Ohjelmakooste, jossa ilmoittautumistiedot työpajoihin ja linkit livelähetyksiin


Kulttuuria kaikille Suomen venäjänkielisille

Tapahtumakokonaisuuden tuottaa Suomen venäjänkielinen kirjasto. Se on osa pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoverkostoa, ja sen kokoelma sijaitsee Sellon kirjastossa Espoossa.

Sijainnistaan huolimatta venäjänkielisen kirjaston tehtävä on valtakunnallinen: se lainaa teoksia ja tuottaa ilmaisia tapahtumia kaikille Suomen venäjänkielisille.

- Kaukolainojen, livelähetysten ja etätapahtumien avulla pystymme tuomaan venäjänkielistä kulttuuria tasaveroisesti kaikkien ulottuville. Toivomme, että tapahtumaviikko muistuttaisi ihmisiä siitä, että olemme heidän käytettävissään asuinpaikasta riippumatta, kertoo venäjänkielisen kulttuurin viikkoa koordinoiva Tuuli Aaltio Espoon kaupunginkirjastosta.

Tapahtuman koko ohjelma julkaistaan marraskuun alussa Venäjänkielisen kirjaston verkkosivuilla sekä suomeksi että venäjäksi. Tiedot tulevat näkyviin myös Helmet-kirjastojen venäjänkielisellä Facebook-sivulla sekäSuomi-Venäjä-Seuran tapahtumakalenterissa. Livelähetykset julkaistaan Espoon kaupunginkirjaston Youtube-tilin lisäksi valtakunnallisella Kirjastokaista-sivustolla. 

Yhteistyössä venäjänkielisen kirjaston kanssa tapahtumaa tekevät Kirjastokaista, Cultura-säätiö, Kannusali ja Suomi-Venäjä-seura. 

Lisätiedot:

Suomeksi:

tapahtumakoordinaattori Tuuli Aaltio,
Espoon kaupunginkirjasto,
040 639 4298, tuuli.aaltio@espoo.fi

Venäjäksi:
ksenia.kukkonen@espoo.fi

Venäjänkielisen kirjaston verkkosivut suomeksi
> Venäjänkielisen kirjaston tapahtumat suomeksi
Espoon kaupunginkirjaston Youtube

Kirjastokaista.fi-verkkosivusto
Suomi-venäjä-seuran verkkosivut

Venäjäksi:

Helmet-kirjastojen venäjänkielinen verkkosivu
> Helmet-kirjastojen venäjänkielinen Facebook-sivu