Venäjänkielinen kulttuuriviikko verkossa

Joulukuussa Espoon kirjastossa järjestettiin Hauska tutustua! – venäjänkielisen kulttuurin viikko. Kokonaisuus koostui viidestä tapahtumapäivästä, joiden teemat vaihtelivat teatterista tanssiin ja musiikista kuvataiteeseen – ja tietysti kirjallisuuteen!

Tapahtumastriimausten ja webinaarien tallenteet ovat nyt katsottavissa Espoon kaupunginkirjaston YouTube kanavalla. Kaikki tapahtumat olivat venäjänkielisiä. 
 

Katso koko soittolista tai poimi omat ohjelmasuosikkisi:


> Venäjänkielisen kulttuuriviikon soittolista  Youtubessa

 • Viktor Drevitskin haastattelu . Näyttelijä-ohjaaja Viktor Drevitsikiä haastattelee mediatuottaja ja radiojuontaja Anthony Pollack.

 • Kasviaiheisten joulukorttien verkkotyöpaja . Perheille suunnatun työpajan vetää kuvittaja-suunnittelija Natalya Sergeeva, jonka upeisiin teoksiin voit törmätä kirja-, design- ja museokaupoissa taiteilijanimellä Natali Kit.

 • Muotiwebinaari ja korutyöpaja . Stylisti Ksenia ja koloristi Nadezhda kertovat noin tunnin mittaisessa muotiwebinaarissa, kuinka valmistautua juhliin muodikkaasti oma budjetti huomioiden.

  Sielu ja jouset - kolmen konsertin ilta. Kolme suomenvenäläistä musiikkiryhmää esittää kauneimmat kappaleensa. Ohjelmassa laulaja Natalia Tsarikova ja Eduard Galper, a cappella -yhtye DEWA sekä domraa ja pianoa soittava duo Maria Sapelkina & Elvin Sobolev. Konsertin juontaa mediatuottaja ja radiojuontaja Anthony Pollack.

 • Lukeminen ja lasten kaksikielisyys Suomessa.   Kaksikielisten lasten lukemisesta keskustelevat moderaattorin johdolla kasvatustieteiden tohtori Ekaterina Protassova, kääntäjä Anna Sidorova sekä lastenkirjailija Anna Anisimova.

 • > Lastenmusikaali  Uuden vuoden sekasotku . Kulttuurikeskus Musikanttien jouluspektakkeli lapsille.

  Nach Mayurin intialainen tanssiesitys . Värien ja tunteiden räjähdys: sukella klassiseen intialaiseen tanssikulttuuriin.

 • Venäjänkielisen kirjaston esittelyvideo.  Venäjänkielinen kirjasto lainaa teoksia ja tuottaa tapahtumia kaikille venäjän kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. Kirjasto sijaistee Espoossa, mutta palvelee asiakkaita kaikkialla Suomessa.
   

 • Tapahtumakokonaisuuden tuotti Suomen venäjänkielinen kirjasto yhteistyössä Kirjastokaistan ja Suomi-Venäjä-seuran kanssa.