Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Ilmastovieraana: Julia Thurén

Paula Virta 3_kuvaaja.jpg

Pasilan kirjaston ilmastovieraana kirjailija, toimittaja ja somevaikuttaja Julia Thurén. 

Thurénin Kaikki kuluttamisesta -teos sai Tieto-Finlandia-ehdokkuuden syksyllä 2021. Kirja käsittelee kuluttamisen olemusta, historiaa ja sosiologiaa, mutta on myös kirjailijan henkilökohtainen tutkimusmatka kuluttamisen maailmaan. Mistä syntyy tarve kuluttaa ja kuinka sen voi saada aisoihin? 

Tapahtuma on osa kevään 2022 Helmet-kirjastojen Ilmastovieraat-kiertuetta, jonka aikana keskustelemme kirjailijoiden ja aktivistien kanssa ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta kirjallisuuden avulla.  

Tapahtuma järjestetään Pasilan kirjaston auditoriossa ja striimataan Kirjasto Helsingin facebook-sivulle, jolta se on katsottavissa kahden viikon ajan ensistriimauksen jälkeen. 
 

Voimaa kirjallisuudesta 

Ilmastokriisistä, luontokadosta ja ekologisesta elämäntavasta julkaistaan yhä enemmän uusia kirjoja. Tieto lisää ymmärrystämme ja toimintakykyämme, ja kaunokirjallisuuden avulla voimme kuvitella mahdollisia tulevaisuuksia ja käsitellä ekokriisiin liittyviä tunteita ja ajatuksia.  

Useaan Helsingin kaupunginkirjastoon on perustettu ekohyllyt, joihin on koottu lainattavaksi laajasti erilaista ympäristöä ja ilmastoa käsittelevää kirjallisuutta, niin tieto- kuin kaunokirjallisuutta. Lisäksi Toivon kirjahyllyyn on koottu huolellisesti valikoituja teoksia, joissa toivo ja toiminta yhdistyvät. 

Tutustu koko kiertueen ohjelmaan osoitteessa helmet.fi/ilmastovieraat.

#ilmastovieraat #ekokirjasto  

Pasilan kirjasto

17.2.2022 klo 18.00 - 19.30

Viimeksi päivitetty 14.2.2022