Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Joulukuun dekkari-illassa R&R-kaksikko, alias Sari Rainio & Juha Rautaheimo

Vuoden viimeisen dekkari-illan vieraaksi saapuu yksi kuluvan vuoden lukuisista esikoisdekkaristeista. Tosin oikeastaan heitä on kaksi. Sari Rainio ja Juha Rautaheimo ovat yhdessä kirjoittaneet Vainajat eivät vaikene (Siltala 2021) -romaanin.

Vainajat eivät vaikene aloittaa rikosylikonstaapeli Ville Karilan ja oikeuslääkäri Viola Kaarion murhatutkimuksista kertovan Mortuí non silent -dekkarisarjan. 

Teoksen sanotaan olevan ensimmäinen osa dekkarisarjaa, jonka päähenkilöitä ovat rikosylikonstaapeli Ville Karila ja oikeuslääkäri Viola Kaario. Heidän ensimmäinen tapauksensa käsittelee murhaa, jonka uhrin epäillään olevan salaperäisen auervaaran pauloissa. Kirja edustaa ns. pehmodekkarikoulukuntaa, väkivallan kuvaus on vähäistä. Se on myös sangen nostalginen komisario Palmu -hengessä, kun tapahtumapaikkana on mm. Engelinaukio.

Tule nauttimaan kotimaisen dekkariskenen uusien tähtien haastattelusta, jossa kuulemme rikosylikonstaapeli Karilan ja oikeuslääkäri Kaarion hahmojen sekä ensimmäisen Mortuí non silent –kirjan synnystä. Siitä miten kustannustoimittajan ja poliisin yhteistyö sujui kirjaa kirjoittaessa. Haastattelijana Suomen Dekkariseura ry:n Leena Korsumäki

Dekkari-ilta Kallion kirjaston Kupolisalissa tiistaina 7.12.2021 klo 18. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tapahtuma striimataan suorana Kallion kirjaston Facebook-sivulle ja tallenne on siellä myöhemmin katsottavaksi: https://www.facebook.com/kirjastokallio/live 


Vainajat eivät vaikene -kirja*

Sari Rainio (s. 1975) on Kustannusosakeyhtiö Siltalan toimituspäällikkö. Hän on työskennellyt kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannustoimittajana vuodesta 2000 alkaen. 

Juha ”Hermo” Rautaheimo (s. 1952) työskenteli ensin tutkijana ja myöhemmin tutkinnanjohtajana Helsingin väkivaltarikosyksikössä yhteensä 40 vuoden ajan.

Kuva: Laura Malmivaara


*

Kallion kirjasto
Viides linja 11
00530 Helsinki

09 310 850 53

https://www.facebook.com/kirjastokallio 

Kupolisali, 1. krs (Kallion kirjasto)

7.12.2021 klo 18.00 - 19.00

Kallion kirjasto, Suomen Dekkariseura ry, R&R

Viimeksi päivitetty 26.11.2021