Big Library Read -kampanjan mainoskuva.

Big Library Read

Globaali e-lukupiiri kutsuu lukijat yhteen ympäri maailmaa. Tämän kevään kirjana Michael McCrearyn Funny, You Don't Look Autistic ja se on luettavissa 23.3.-13.4. Overdrive-palvelussa.

Big Library Read on globaali englanninkielinen e-lukupiiri, johon pääset mukaan ilmaiseksi Helmet-kirjastojen asiakkaana. Tänä keväänä lukupiirin kirja on Michael McCreary: Funny, You Don’t Look Autistic. Kirja on saatavana sekä e-kirjana että e-äänikirjana. Näin kirjaa kuvaillaan Big Library Readin verkkosivuilla:

Like many others on the autism spectrum, 20-something stand-up comic Michael McCreary has been told by more than a few well-meaning folks that he doesn’t “look” autistic. But, as he’s quick to point out in this memoir, autism “looks” different for just about everyone with Autism Spectrum Disorder (ASD). 

E-lukupiirin järjestää e-kirjapalvelu Overdrive, joka tarjoaa kampanjan ajan lukupiirin kirjaa vapaasti luettavaksi ja äänikirjana kuunneltavaksi palvelun käyttäjille. Lukemaan tai kuuntelemaan pääsee, kun kirjautuu palveluun kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Ohjeet Overdriveen kirjautumiseen, palvelun käyttöön sekä Overdriven Libby-sovellukseen löydät tältä sivulta.

Sen lisäksi, että Big Library Read tarjoaa kirjan vapaasti luettavaksi, tarjoaa se myös mahdollisuuden keskustella luetusta kirjasta, kuten tavallisessa lukupiirissä. Big Library Readin verkkosivuilta löytyy yksinkertainen keskustelufoorumi, jolla voi kertoa lukukokemuksestaan ja keskustella muiden lukijoiden kanssa. Lisäksi Big Library Read kannusta kertomaan lukukokemuksestaan sosiaalisessa mediassa käyttäen #biglibraryread-tunnistetta. Tunnistetta sosiaalisessa mediassa käyttäneiden kesken Overdrive arpoo Samsung Galaxy -tabletin.

E-kirja ja e-äänikirja Overdrivessa

Big Library Read

Teksti: Riikka Utriainen, Sellon kirjasto