Digitaitoviikon 2022 ohjelmaa

16.-20.5.2022 vietetään kansallista Digitaitoviikkoa. Viikon varrella Digi- ja väestötietovirasto sekä muut tahot järjestävä digitaito-ohjelmaa etätapahtumina ja eri tiloissa. Tästä löydät vinkkimme viikon varrelle. 

Maanantai 16.5.

Käy tutustumassa Digitaitoviikon linkkivinkkeimme!

Tiistai 17.5.

10.00 - 12.00
Enter ry:n tietotekniikkaopastus senioreille ajanvarauksella Ison Omenan kirjastossa. Lue lisää.

Keskiviikko 18.5.

9.00 - 13.00
DVV: Työntekijöiden ja opiskelijoiden digitaidot – kilpailukyvyn kaasu vai jarru? Kenellä on vastuu digitaitojen kartoittamisesta ja kehittämisestä työelämässä ja opiskelijoiden keskuudessa? Pureudumme yksilö- ja organisaatiotasoon, eri tahojen ja yhteiskunnallisten toimijoiden rooleista sekä keinoista, joilla digiosaamishaasteita taklataan. Mukana muotialan ammattilainen Inca Paatela, Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori Teemu Roos, Elinkeinoelämän keskusliiton johtava asiantuntija Mika Tuuliainen, Digivisio 2030-hankkeen hankepäällikkö Sakari Heikkilä sekä ​​​​​​​Belinda Gerdt, Philipsin Global Head of Portfolio Marketing. Seuraa keskustelutilaisuutta sivulla https://dvv.fi/digitaitoviikko.

10.00 - 12.00
Enter ry:n tietotekniikkaopastus senioreille ajanvarauksella Tapiolan kirjastossa. Lue lisää.

10.00 - 12.00
Enter ry:n tietotekniikkaopastus senioreille ajanvarauksella Ison Omenan kirjastossa. Lue lisää.

13.00 - 14.00
Kelan sähköiset palvelut.
Ilmaisessa etäinfossa esitellään Kelan sähköisiä palveluita ja saat vastauksia tyypillisiin verkkoasiointia koskeviin kysymyksiin. Tilaisuus järjestetään verkossa, Teams-ympäristössä. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lue lisää ja liity mukaan.

13.00 - 14.30
Omnian digiopastus: Työväenopiston Ilmonet. Tule kuulemaan, miten löydät työväenopiston kursseja Ilmonet.fi-palvelusta ja ilmoittaudut kursseille. Ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää.

14.30 - 16.30
Enter ry:n etätietoisku: Mietityttävätkö tietoturva-asiat ja huijareiden toiminta? Tule kaikille avoimeen tietoiskuun kuulemaan Enterin vapaaehtoisilta vinkkejä huijausten välttämiseen. Vapaaehtoiset esittelevät keinoja huijarien ansojen välttämiseksi käytännön tasolla, jokaiselle ymmärrettävää käsitteistöä käyttäen. Ilmoittaudu mukaan seuraamaan tietoiskua Zoomissa.

Torstai 19.5.

9.00 - 13.00
DVV: Kasvaako vai katoaako inhimillisyys digimaailmassa? Päivän aikana pureudumme sihen, miten voimme tuottaa parempaa vuorovaikutusta ja lisätä digisivistystä digiosaamisen avulla. Mukana keskustelussa nyrkkeilijä Elina Gustafsson, Hagan seurakunnan kirkkoherra Mari Mattson, sometohtori Suvi Uski, Aalto-yliopiston professori Janne Lindqvist, Tampereen yliopiston IDA-hankkeen tutkijatohtori Karoliina Talvitie ja Helsingin yliopiston aivotutkija Minna Huotilainen. Seuraa keskustelutilaisuutta sivulla https://dvv.fi/digitaitoviikko.

11.00 - 13.00
Enter ry:n tietotekniikkaopastus senioreille ajanvarauksella Entressen kirjastossa. Lue lisää.

13.00 - 14.00
Osuuspankki: Varmuutta verkkoon -webinaari. OP antaa vinkkejä turvalliseen digitaaliseen pankkiasiointiin. Tilaisuus toteutetaan Teams-ohjelmalla ja siihen pääsee mukaan internetselaimella. Ilmoittaudu mukaan.

14.00 - 15.00
Enter ry:n etätietoisku: Nordean uudistunut verkkopankki. Nordean asiantuntija Birit Keva esittelee uudistunutta verkkopankkia. (Huomaathan, että tilaisuudessa ei siis käsitellä mobiilipankkia). Ilmoittaudu mukaan.

14.00 - 15.00
Maisan sosiaali- ja terveyspalvelut -verkkotapahtuma.
Ilmaisessa etäinfossa kerrotaan mitä sosiaali- ja terveyspalveluita voit hoitaa Maisa-asiakasportaalissa. Saat vastauksia tyypillisiin verkkoasiointia koskeviin kysymyksiin, ja tietoa miten hoituu puolesta asiointi. Tilaisuus järjestetään verkossa, Teams-ympäristössä. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lue lisää ja liity mukaan.


Perjantai 20.5.2022

9.00 - 11.00
DVV: Digiosaaminen on kilpailukyvyn perusta – mihin pitää panostaa? Päivän aikana kysymme: Onko digiosaamisen kehittäminen johdon agendalla? Mihin asioihin johdon tulisi organisaatioissa panostaa, jotta digiosaaminen ylläpitäisi kilpailukykyä Suomessa nyt ja tulevaisuudessa? Mitä tämä vaatii organisaatioiden johdolta ja onko siihen nykyisellään resursseja ja osaamista? Keskustelemassa Sitran vanhempi neuvonantaja Tapio Huttula, Workday Designers Oy:n muutosagentti Aku Varamäki ja Helsingin yliopiston kognitiotutkija Anna-Mari Rusanen. Seuraa keskustelutilaisuutta sivulla https://dvv.fi/digitaitoviikko.

10.00 - 11.00
Kansallismuseon etäopastus: Tutkimusmatkoja muinaiseen Lähi-Itään.
 Ilmainen etäopastus vie tutkijoiden jalanjäljille Tutkimusmatkoja muinaiseen Lähi-itään -näyttelyyn. Opastuksella pohditaan, miksi nämä tuhansia vuosia vanhat esineet ovat päätyneet museoihin ja miten niiden aitous voidaan varmistaa. Mitä esineet kertovat menneisyydestä? Opastuksen välittämiseen käytetään Microsoft Teams-ohjelmaa, joka toimii ilman rekisteröitymistä. Lue lisää ja liity seuraamaan tilaisuutta.

10.00 - 12.00
Digiosallisuutta asunnottomille -hanke: Onnistumisia digistä! 
Webinaarin tehtävänä on jakaa innostumisia ja onnistumisia digistä. Tule mukaan kuulemaan, mitä hyvää voimme oppia mm. Vantaan kaupungilta digituesta ruoka-avun äärellä, Ensi- ja turvakotien liiton valtakunnallisesta työskentelystä, Suomen Diakoniaopiston verkko-opinnoista ja kokemusosaamisen vahvistamisesta sekä Lilinkotisäätiön World of Recovery - pelistä. Liity Teams-tapahtumaan.