E-vinkit viikolle 22

Viikon e-vinkit on joka viikko ilmestyvä e-vinkkien sarja, joka esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta 31.5.2020 saakka. Listasta löytyy kiinnostavimmat e-äänikirjat, e-kirjat ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta!  Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

portraitofalady.jpg

Henry James: The Portrait of a Lady
Everyone expects Isabel Archer, a young American, to marry. Independent and curious, Isabel instead yearns for adventure.  After turning down two eligible suitors, Isabel inherits a fortune from her wealthy uncle Touchett. Set mostly in England and Italy during the 1860s and 70s, Portrait of a Lady details a young woman’s journey of self-discovery, and explores the true nature of freedom, responsibility and betrayal. 
Rachel, Rikhardinkadun kirjasto

Venäjänkielinen.jpg

Людмила Улицкая О теле души: новые рассказы
Любовь, смерть, одиночество, предназначения в жизни. О грани невидимой и душе  человека. Каждый  рассказ - это новая история. Также в сборнике есть два  лирических произведения, одно из которых дало название книге: О теле души.
Svetlana, Martinlaakson kirjasto

synkänmetsänsiimeksessä.jpg

 

Ruth Ware: Synkän metsän siimeksessä
Kutkuttava jännäri! Nora herää sairaalassa muistinsa menettäneenä. Hän oli osallistunut vanhan tuttavansa polttareihin, jotka järjestettiin mökillä keskellä metsää ja tunnelmassa oli ollut jotain outoa. Ja nyt joku on murhattu. Mutta kuka oli murhaaja ja mitä oikein tapahtui?
Sirja, Länsimäen kirjasto

sämaksat.jpg

Miikka Niiranen & Pekka Salminen: Sä maksat
Sä maksat on romaani helsinkiläisistä graffitimaalareista, kenties ainoa laatuaan. Piti gfaffiteja sitten osana modernia kaupunkikulttuuria tai viheliäisenä sotkemisena, kannattaa kuunnella. Nuoruuden vimmasta ja kapinahengestä tässä on kyse. Betoni-Maunulan pikkukoviksista nuorukaisiksi kasvaneet kaverukset ”väsäävät” taiteilijuuttaan toteen kovalla palolla. Yhteisö on vahva, toisten tyylit tunnetaan ja on ihailtuja esikuvia, kaveria ei jätetä pulaan. Kirjasta oppii myös alan sanastoa: piissi, buffata, bommaaminen. Kirjoittajat Miikka Niiranen ja Pekka Salminen ovat aiemmin tulleet tunnetuiksi rap-yhtye Gasellien muusikoina.
Päivi, Töölön kirjasto

gale.jpg

Gale eBooks
US American educational publishing house Gale has opened some of their e-collections for public during the Corona situation. The open collection includes several hundreds of eBooks and the National Geography virtual library for both kids and adults. 
Piita, Kallion kirjasto

islantilainen.jpg

Satu Rämö: Islantilainen voittaa aina
Tätä lukiessa tuli hinku päästä Islantiin ja heti! Kirjan innoittamana aloin myös lukea islantilaisen kirjailijan Arnaldur Indriðasonin dekkareita. Satu Rämön kerronta tempaisee mukaansa heti alusta. Tekstistä tulee selvästi esiin hänen rakkautensa uutta asuinmaataan kohtaan. Islantilaiset tuntuvat olevan porukkaa, jotka eivät lannistu mistään ja siitä on inspiroivaa lukea. Kaiken ilon ja onnen keskellä kritiikkiäkin tulee. Ulkopuolisena Rämö osaa nähdä yhteiskunnan ongelmakohdat. Voi olla haastavaa löytää esim. puolisoa, kun suuri osa ihmisistä on jonkun mutkan kautta sukua keskenään. Rämö kirjoittaa kiinnostavasti ja hauskasti sopeutumisestaan islantilaiseen elämäntapaan, kommelluksiltakaan ei vältytä. 
Hanna, Lumon kirjasto


Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.