Kuva: Laineen Kasperi

Keikalle kirjaston striimitallenteella

Helsingin kaupunginkirjasto aloitti suorien lähetysten striimaamisen Helsinki-kanavalle kirjastojen sulkeuduttua maaliskuussa. Ohjelma oli kiinnostava otos kirjastojen monipuolisista tapahtumista. Ohjelmassa oli myös musiikkistriimejä. 

Keikkatallenteet ovat katsottavissa Helsinki-kanavalla heinäkuun loppuun asti.

Artistivieraana Samuli Putro

Samuli Putro on musiikkipiirien älykkö, mies, jonka epävirallinen tavaramerkki on hattu. Putro on yksi Suomen arvostetuimmista lauluntekijöistä ja tuli tunnetuksi alun perin Zen Cafen nokkamiehenä. Nykyisin hän tekee musiikkia sooloartistina, viimeisin albumi Pienet rukoukset julkaistiin vuonna 2019 ja uusi levy on tulossa tänä vuonna. Ajattoman musiikin tekijää haastattelee Helsingin kaupunginkirjaston Jussi Nevalainen. Tapahtuma on toteutettu Itäkeskuksen kirjastossa.

Keikalla ja haastattelussa Laineen Kasperi

Räppäri Laineen Kasperi esiintyy orkesterinsa kanssa. Ennen keikkaa kirjastonhoitaja ja toimittaja Heini Strand jututtaa Laineen Kasperia muun muassa tulevasta Psyko Cowboy -albumista, nostalgiasta ja kirjallisuudesta inspiraation lähteenä.

Laineen pienemmässä keikkakokoonpanossa kuullaan myös Lataaja Vormiston perkussioita ja räppejä, DJ Peeällän suvereenia turntablismia sekä Keravan satakielen, Meerika Ahlqvistin, sielua hoivaavaa laulua. Raidoilta kuullaan Getto-Akin vapaamielistä puhallinsoittoa.

Räppäri F: Haastattelu & keikka

F eli Fanni Sjöholm esittää muutaman biisin vastailmestyneeltä toiselta levyltään yhdessä tuottajansa kanssa. Lisäksi kirjastonhoitaja Heini Strand jututtaa F:ää tuoreesta albumista, keikkailusta, kirjastosta ja kaikesta muusta. 

Rokkaava satutunti Jytäjyrsijöiden seurassa  

Ilmakitarat esiin! Jytäjyrsijät duo soittaa vauhdikasta musiikkia lapsille ja lapsenmielisille. Rotankoloon kömpii myös veikeä kirjastohiiri Minna Rimpilä, joka nakertaa… ei kun… lukee Reetta Niemelän rokkaavaa Jytäjyrsijät – Kuutamokeikka kirjaa. Kirjan kuvituksen on tehnyt Linda Bondestam

Koronatilanteen kokoontumisrajoitusten aikana tapahtumien musiikinesitysluvat ovat poikkeuksellisesti kattaneet myös tapahtumien striimauksen eli esittämisen verkossa. Lupalaajennukset ovat voimassa 31.7.2020 saakka, jonka jälkeen kirjaston keikkatallenteet poistuvat Helsinki-kanavalta.