Kirjamatka Isoon-Britanniaan

Iso-Britannia on tuottanut lukuisia kirjallisuuden klassikoita Geoffrey Chaucerista Charles Dickensiin ja J.R.R. Tolkieniin. Tästä artikkelista löydät vinkkejä pahimpaan Britannia-nälkään.

Bryson, Bill: Muistiinmerkintöjä pieneltä saarelta

Yhdysvaltalainen, pitkään Englannissa asunut kirjailija Bill Bryson kiertää Iso-Britannian ympäri julkisilla kulkuneuvoilla ennen muuttamistaan takaisin Yhdysvaltoihin. Huumorintäyteinen matka sijoittuu kesään 1994.

Dahl, Roald: Nahka ja muita novelleja

Paremmin lastenkirjoistaan tunnettu Roald Dahl kirjoitti myös kauhutarinoita. Novelleille tyypillisiä piirteitä ovat makaaberi huumori ja yllätysloppu.

Herriot, James: Elämäni koirat

Herriot, James: Elämäni kissat

Yorkshiressä asunut eläinlääkäri James Herriot kirjoittaa hauskasti ja koskettavasti elämässään vaikuttaneista koirista ja kissoista.

Jerome, Jerome K.: Kolme miestä veneessä

Hämmästyttävän ajankohtaiselta tuntuva humoristinen romaani vuodelta 1889 kolmen miehen ja yhden koiran venematkasta Thames-jokea pitkin.

Mina, Denise: Yksin yössä

Perhe viettää rauhallista koti-iltaa, kun kaksi naamioitunutta miestä hyökkää taloon kesken illallisen. Glasgowlainen Denise Mina kertoo romaanissaan kotikaupunkinsa varjoisasta puolesta komisarionsa Alex Morrow’n silmin.

Orwell, George: Kun ammuin norsun ja muita esseitä

Paremmin romaaneistaan tunnetun George Orwellin laaja esseetuotanto on tutustumisen arvoinen. Esseiden aiheet liikkuvat laajalla säteellä aina kirjojen ja tupakan hinnoittelusta politiikkaan ja englantilaisiin murhiin.

Saki: Avoin ikkuna ja muita tarinoita

Hector Hugh Munro, tai Saki tunnetaan edwardiaanisen yhteiskunnan satirisoijana sekä makaaberikkona. Hän kirjoitti pääasiassa novelleja. Saki syntyi Brittiläisessä Intiassa silloisessa Burmassa 1870 ja kuoli ensimmäisessä maailmansodassa.

Theroux, Paul: Saarivaltakunta: Brittein saarten ympäri junalla ja jalkaisin

Paul Theroux matkustaa Ison-Britannian ympäri junalla ja patikoiden kesällä 1982, jolloin maata puhuttivat Falklandin sota, prinssi Williamin syntymä, Margaret Thatcherin hallinto ja Pohjois-Irlannin levottomuudet.

Ylänne, Kari & Nyberg, Arto: Lontoon pubit: 100 parasta!

Lontoossa on tuhansia pubeja. Jos määrä tuntuu mahdottomalta, voi tämän kirjan avulla tutustua kahden kokeneen Lontoon-kävijän valitsemaan sataan parhaaseen.

Lue lisää

Kaikki matkailuaiheiset vinkit

Teksti ja kuva: Antti Kaipainen