Kirjan kanssa matkalla

Kärsitkö matkakuumeesta? Haaveiletko kaukomaista? Näiden lastenkirjojen mukana pääset matkustamaan Suomessa ja ulkomailla niin junalla, laivalla kuin lentokoneellakin!

Tittamari Marttinen: Aada ja jääkarhu – yllätysten lomamatka
Helppolukuisessa tarinassa Aada-tyttö pääsee ystävänsä jääkarhun kanssa rantalomalle Espanjaan. Erityisesti jääkarhu herättää paljon huomiota, ja kaksikko saa monta uutta ystävää. Mitäköhän kaverukset tuovat matkalta tuliaisiksi? Aadan ja jääkarhun seikkailuista on ilmestynyt lisäksi kirja Aada ja jääkarhu – hauska kaupunkiretki.

Outi Hongisto: Sara matkalla Kaliforniassa sekä Sara matkalla Dubaissa
Helppolukuisessa matkakirjasarjassa päästään paitsi reissaamaan jännittäviin kohteisiin, myös saadaan tietoa matkustamisesta. Mitä matkalle kannattaa pakata mukaan? Miten lentokentällä toimitaan? Tekstiin on upotettu myös englanninkielisiä sanoja, joista on hyötyä matkoilla.

Riikka Ala-Harja: Kahden maan Ebba
Ebban vanhemmat ovat eronneet, ja hän matkustaakin monta kertaa vuodessa isän luo Berliiniin. Välillä ainainen reissaaminen väsyttää, ja kaiken lisäksi Saksassa täytyy kestää myös isän uutta naisystävää Jolankaa ja tämän ärsyttävää tyttöä Annaa. Kun Ebba matkustaa seuraavan kerran Saksaan, isällä onkin Ebballe yllätys. Kirja oli myös Finlandia Junior -ehdokkaana vuonna 2017.

Jakob Wegelius: Merten gorilla
Upeasti kuvitettu Merten gorilla kertoo Sally Jonesista, rahtilaiva Hudson Queenin koneenkäyttäjästä – joka sattuu myös olemaan gorilla. Sally saa pomonsa, suomalaiskapteeni Henry Koskelan kanssa lupaavalta tuntuvan rahtikeikan, mutta kaksikko huomaakin joutuvansa mukaan epämääräisiin salakuljetusbisneksiin. Onnettomien sattumien seurauksena Alphonse Morro -niminen mies murhataan, ja Henry tuomitaan syyttömänä vankilaan. Uskollinen Sally päättää todistaa pomonsa syyttömyyden, ja päätyy hurjaan seikkailuun ympäri maailman meriä.

Jack Cheng: Kosmoksessa tavataan
11-vuotias Alex asuu Coloradossa kahdestaan äitinsä kanssa. Avaruusintoilija Alex haluaisi lähettää kultaisen iPodinsa Maata kiertävälle radalle jäljitelläkseen esikuvaansa, tähtitieteilijä Carl Sagania. Tähän tarjoutuu tilaisuus avaruustapahtumassa, johon Alex päättää matkustaa aivan yksin. Alkaa jännittävä matka Coloradosta New Mexicon kautta Los Angelesiin, ja matkan varrella Alex tutustuu mitä erikoisimpiin ihmiskohtaloihin.

Timo Parvela: Maukan ja Väykän matkakirja
Maukka-kissa uhkailee joka syksy lähtevänsä etelän-matkalle, ja lopulta uhkaus muuttuukin todeksi. Matkaseuraksi otetaan tietysti paras kaveri eli Väykkä-koira. Suunnaksi otetaan aurinkoinen Italia, mutta miten luonnistuu kaksikolta reissaaminen? Entä mitä tehdä kun koti-ikävä iskee kesken reissun?

Leena Valmu: Veera tiellä
Kymmenenvuotiaan Veeran äiti kuolee syöpään, ja Veera joutuu sukulaisten hoteisiin. Reipas tyttö päättää kuitenkin etsiä käsiinsä Lapissa asuvan isänsä, jota ei ole koskaan tavannut. Alkaa hurja matka läpi Suomen Espoosta aina Äkäslompoloon asti. Luvassa on vaarallisia tilanteita, mutta Veeralle paljastuu, että ystäviä voi löytyä myös yllättävistä paikoista!

Silja Sillanpää: Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi
Pikku Kakkosestakin tuttu Katti Matikainen ja Nakkirakki pääsevät humppakerhon maskotteina kiertueelle ympäri Suomen. Matkan aikana ystävykset vierailevat muun muassa merentutkimusaluksessa, maatilalla ja Saana-tunturin huipulla.

Sinikka Nopola: Simo ja Sonia eli kadonnut Kerala
Intian Keralassa asuva Sonia-tyttö näkee eräänä päivänä televisiossa lumisessa maisemassa hiihtävän, Suomen Keravalla asuvan Simo-pojan. Simo puolestaan popsii intialaista currykanaa ja haaveilee lämmöstä ja väreistä. Eräänä päivänä Simo voittaa arvonnassa matkan Keralaan! Kohtaavatko Simon ja Sonian tiet?

Martin Widmark: Junan arvoitus
Supersuositun Lasse-Maijan etsivätoimisto -sarjan yhdeksännessä osassa etsiväkaverukset ovat lähdössä junalla rapujahtiin Lassen isoisän luo. Junassa he tapaavat myös Vallilan poliisimestarin, joka on paikalla vartioimassa junassa kuljetettavaa rahalähetystä. Kesken matkan juna kuitenkin pysähtyy, ja käy ilmi että rahat ovat kadonneet! Lassen ja Maijan etsiväntaidoille tulee jälleen käyttöä.

Teksti: Eeva Rita-Kasari, Tapanilan kirjasto
Kuva: Clay Banks, www.unsplash.com