Mistä lukuvinkkejä?

Etsitkö lukusuosituksia? Tässä muutama reitti uuden luettavan löytämiseen.

Helmet.fi:ssä kirjasuositukset julkaistaan Vinkit-osiossa. Kaikki kirjallisuusaiheiset vinkit ovat hakusanan Kirjallisuus alla. Muita hakuvaihtoehtoja löytyy rajaamalla valintaa Vinkit-osiossa asiasanan mukaan. Esimerkiksi Toivoa kirjallisuudesta -sarjassa tunnetut ihmiset kertovat kirjoista, jotka ovat antaneet heille toivoa, voimaa tai iloa. Halutuimmat-asiasanalla julkaistaan kuukauden varatuimmat ja lainatuimmat kirjat pääkaupunkiseudun kirjastoissa. 

Ääneen lukemiseen sopivaa kirjallisuutta

Erityisesti ääneen lukemiseen sopivaa kirjallisuutta on listattu Lukulähettilääksi-projektissa. Kirjoja on jaoteltu näiden otsikoiden alle:

Dekkarit
Helsinki-kirjallisuutta
Hengellinen kirjallisuus
Huumori
Lehdet ja artikkelit
Lukulähettiläät suosittelevat
Novellit
Pakinat, kolumnit ja esseet
Romaanit
Runot, aforismi, laululyriikka
Sadut
Selkokirjat
Tietokirjat
Viihdekirjallisuus

Kirjavinkkejä muualla

Kirjasampo on suomalaisten kirjastojen kirjallisuusverkkopalvelu. Sivustolla esitellään erityisesti kaunokirjallisuutta. Kirjoja voi selailla esimerkiksi genren eli tekstilajin, palkintojen tai muun hakuehdon mukaan. Lasten ja nuorten kirjallisuutta on Sivupiirissä.

Kirjastot.fi:n Kirjallisuus-sivulle on koottu lähteitä kirjavinkkeihin, muun muassa kirjablogeja ja kirjallisuusvideoita. Voit myös tilata kirjallisuuskirjeen eli uutiskirjeen kirjallisuudesta. 

Kirjastokaistalla julkaistaan videoita kirjallisuudesta ja kirjailijoista.  

Ylen kirjallisuusaiheiset tv-ohjelmat, muun muassa sarja Ammatti: kirjailija sekä kirjaston asiakkaiden suosikkeja Kirja joka kolahti -sarjassa. Ylen Kirjakerhossa keskustellaan kirjoista ja ilmiöistä kirjojen ympärillä.

Kirjava satama on Espoon kirjastojen työntekijöiden ylläpitämä sivusto. Sen Lukijalta lukijalle -blogissa julkaistaan kirjastolaisten lukusuosituksia. 

Kirjavinkit.fi on vuonna 2002 perustettu sivusto, jossa eri kirjoittajat arvioivat monenlaista kirjallisuutta, sekä kauno- että tietokirjoja. 

Lastenkirjahylly on blogi, joka nimensä mukaisesti arvioi lastenkirjoja. Arvioita on sekä uusista kirjoista että klassikoista. 

Kirjakauppaliiton sivuilla on kesäkuusta 2016 alkaen Mitä Suomi lukee? -listauksia eli kunkin kuukauden suosituin kaunokirjallisuus, tietokirjallisuus, lasten ja nuorten kirjat ja pokkarit.