E-böcker och e-diplom gratis


Biblioteket i Vanda erbjuder nu alla elever i huvudstadsregionen böcker att läsa på distans och som e-böcker. Denna service är alldeles gratis, eftersom såväl skolor som bibliotek är stängda för tillfället och de riktiga böckerna svårare att nå.

Böckerna kan barnen läsa eller fundera på i samband med ordkonst också. Ordkonst och böcker kan bli mycket roligt och mångsidigt, också för förskolebarn, då man läser och funderar vad böckerna vill berätta.

Det här paketet med e-böcker hittas nu här. Allting väsentligt är förklarat i början av nätsidan under e-diplom och det lönar sig att bekanta sig med.

Det här betyder inte att barnen nu måste avlägga ett e-diplom, det är endast ytterligare en möjlighet i form av e-böcker nu.

Det är fritt att hursomhelst använda e-böckerna som finns i samlingen, huvudsaken är att alla har tillgång till böcker nu då biblioteken är stängda. 

Plattformarna är tre till antalet: Inläsningstjänsten POLYGLUTT, EBBAN och BIBLIO, Helmets egna e-bibliotek på svenska.

Tveka inte att fråga eller kolla med oss svenskspråkiga bibliotekarier i Vanda om det är något ni funderar över, våra kontaktuppgifter:

Charlotta Panzera: charlotta.panzera@vantaa.fi
Lisbet Muurinen: lisbet.muurinen@vantaa.fi

Det här är nu ihopsatt som hjälp i distansundervisningen och distansskolan, som vi alla råkat ut för på ett eller annat sätt.

Vi önskar er innehållsrika stunder med böcker, berättelser och den egna fantasin!