hela folket

Hela folket läser

I mars är det igen dags att läsa e-böcker på nätet tillsammans med vänner, i klassen eller i en bokcirkel. Biblioteken och förlagen erbjuder en (finskspråkig) barn- och ungdomsbok böcker för vuxna (en svensk- och en finskspråkig bok).

Under hela tiden kampanjen Hela folket-läser pågår kan du fritt njuta av nedanstående böcker:

Kuisma, Hanna-Riikka: Kerrostalo (Like)

Erlandsson, Karina. Missdåd (Schildts & Söderströms)

Hepo-oja, Briitta: Suomea lohikäärmeille (Otava)

Kampanjböckerna kommer den 16 mars på e-boksamlingens ingångssida och kommer att finnas där under hela kampanjen. Kampanjböckerna kan du också läsa via ditt eget biblioteks sidor, på webbtjänsterna Ellibs eller Biblio eller med hjälp av Ellibs- och Biblio-apparna (som kan laddas till telefonen).  Böckerna kan läsas på samma sätt som en vanlig webbsida eller laddas ner på en dator, pekplatta eller smarttelefon. Du behöver inte tänka på lånetider, för böckerna återlämnas automatiskt då utlåningstiden upphör. I e-bibban hittar du också annat att läsa, se på eller lyssna på.

Så här deltar du i kampanjen Hela folket läser

För att låna böckerna behöver du bara ditt eget bibliotekskort från ditt lokala bibliotek, nätförbindelse och en apparat med vilken du kan läsa böckerna. Böckerna kan lånas samtidigt under hela kampanjtiden 16.3-13.4.2020.