Nu finns det 30 000 cd-skivor i Böle bibliotek

I slutet av september stängde Bibliotek 10 sina dörrar för gott. Då flyttades bibliotekets cd- och lp-samling till Böle bibliotek. Nu finns en av huvudstadsregionens största skivsamlingar med bl.a. ca 30 000 cd-skivor i Böle. 

Samlingen har nu återkommit till platsen där den grundades. I början av 2000-talet flyttades den först till Böle station och senare till Bibliotek 10. Biblioteket i Posthuset hade en berömd musiksamling som byggdes upp med Böles samling som grund. 

Det är lätt att komma till Böle med alla allmänna kommunikationsmedel. Från Helsingfors centrum kommer du på fem minuter med lokaltåg. Området planeras just nu på nytt och alla nybyggen hämtar med sig en stor mängd nya invånare. Musikmuseet Fame kommer om ett år att öppnas i det stora köpcentret Tripla som just nu växer fram. 

Evenemang och utställningar

Utbudet och distributionen av musik har i hög utsträckning flyttat över till nätet. Ändå kan man säga att bibliotekets musikutbud har blivit mångsidigare. Människors musikintresse försvinner inte. Bibliotekets funktioner ändras och besökarna kan mer och mer själva delta i verksamheten.

Redan nu har Böle bibliotek populära musikevenemang och -utställningar. Samarbetet med andra musikaktörer har varit livligt. Detta vill Böle bibliotek utveckla, utan att för den skull glömma det traditionella biblioteket med stora och mångsidiga samlingar.

Reservera så får du skivan till ditt närbibliotek

Det finns stora musiksamlingar också i en del andra Helmet-bibliotek, bl.a. Sello i Esbo och Dickursby i Vanda. Via Helmet-sök är alla musiksamlingar i huvudstadsregionen tillgängliga för var och en. Med hjälp av en reservation kommer den skiva du vill lyssna på  till vilket Helmet-bibliotek som helst.