Videotjänsten Medici.tv hämtar kulturen hem till dig

I Medici.tv kan du titta på tusentals videor av högsta kvalitet, av såväl konserter, operor och baletter som dokumentärer och undervisningsmaterial.

Medici.tv innehåller över 3 000 videor, operor och baletter samt dokumentärer och mästarkurser. Musiken är mest klassisk, men det finns också jazz.

Årligen sänder Medici.tv även över 150 live evenemang direkt från världens mest uppskattade konsertsalar, festivaler och tävlingar i samarbete med framstående producenter och artister. Man titta på direkta sändningar i allmänhet i tre månader i tjänsten.

Logga in på Medici.tv

Instruktioner för användning av tjänsten

Logga in i tjänsten med numret på ditt bibliotekskort för Helmet. Samtidig användning av tjänsten är obegränsad och den fungerar på alla digitala enheter med uppdaterade, vanligaste webbläsare. Du hittar de viktigaste instruktionerna och en presentation i tjänstens avsnitt för Support.

Du kan söka efter videor på verkets namn, aktör eller kompositör, eller bläddra i innehållet på basis av genrer. I kalenderavsnittet kan du se nya innehåll och tidsschemat för kommande liveföreställningar. Webbplatsen kan användas på fyra språk: engelska, franska, spanska och ryska.

Tjänstens extra egenskaper

När du loggar in i tjänsten kan du också välja att skapa ett eget användarkonto. På så sätt kan du spara dina favoritvideor, följa din tittarhistorik och skapa spellistor. Här är instruktionerna för att skapa ditt eget personliga konto.

Medici.tv erbjuder fem olika videoströmmar, som är lämpliga för alla slags förbindelser, för allt från 3G till optisk kabel.

Videons bithastighet är adaptiv, dvs. videons kvalitet är principiellt beroende av hastigheten på din uppkoppling till internet. Bithastigheten för ljudet hålls konstant, kvaliteten är alltid den bästa. Du kan ställa in videons kvalitet manuellt genom att klicka på kugghjulet i högra nedre hörnet på instrumentet.

En del videor kan vara textade. Språket på texten varierar med föreställningen, men endast ett fåtal är på finska eller svenska.