Nainen kuuntelee äänikirjaa

Äänikirjoja lukemisesteisille

Osassa Helmet-kirjastoista on mahdollista rekisteröityä erikoiskirjasto Celian asiakkaaksi. Palvelun kustantaa Opetus- ja kulttuuriministeriö ja sen käyttö on lainaajille maksutonta.

Celian palvelut on tarkoitettu kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on näkövamman, sairauden, lukihäiriön tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa. Celian asiakkaaksi liittymiseen ei kirjastossa vaadita lääkärintodistusta, oma suullinen ilmoitus lukemisesteestä riittää.

Lue lisää asiakkuuteen oikeuttavista syistä.

Voit rekisteröityä joko Celian verkkoasiakkaaksi tai cd-kerhoasiakkaaksi.

Verkkoasiakkaana käytössäsi on Celian yli 40 000 äänikirjan kokoelma, josta löydät muun muassa dekkareita ja viihdettä, muistelmia ja elämäkertoja, klassikoita ja uutuuksia monilla kielillä ja kaiken ikäisille. Celian verkkoasiakkuus toimii verkon kautta, joten palvelun käyttöön tarvitaan verkkoyhteys sekä kuunteluun käytettävä laite kuten tietokone, älypuhelin tai tabletti.

Kerhon asiakkaana saat valitsemistasi Celian kirjakerhoista kuukauden kirjan cd-levynä suoraan kotiisi. Voit kuulua enintään viiteen cd-kirjakerhoon ja saada jokaisesta kerhosta yhden kirjan kuukaudessa.

Ota yhteyttä lähimpään Celian palveluita tarjoavaan Helmet-kirjastoon tai kysy lisää lähikirjastostasi. Löydät Celian asiakkaita rekisteröivät kirjastot Celian karttahaulla.

Ohjeet

Ohjeet Celian äänikirjojen kuunteluun löydät Celian sivuilta.

Kuva: Celia