Kirja ja kännykkä_Ellibs

Ellibs toimii nyt mobiilisovelluksessa

Voit nyt käyttää Helmet-kirjastojen Ellibs-kokoelmaa myös Ellibsin omalla mobiilisovelluksella. Sovelluksessa voit selailla Ellibsin kokoelmaa sekä lainata, varata ja lukea e-kirjoja. Sovelluksen käyttö ei edellytä erillisen tunnuksen tai tilin luomista – kirjautuminen kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla riittää.

Sovellus toimii iOS- ja Android-laitteissa

Ellibs-sovellus on saatavilla iOS- ja Android-älypuhelimille ja -tableteille. Lataa sovellus maksutta App Storesta tai Google Play -kaupasta. Kun avaat sovelluksen, valitse kirjastoksi Helmet-kirjasto ja anna kirjastokorttisi numero ja PIN-koodisi.

Sovelluksen kautta lainaamasi aineisto on käytettävissäsi myös silloin, kun kirjaudut Ellibs-kokoelmaan selaimella. Samoin aikaisemmin selaimen kautta lainaamasi kirjat ovat käytettävissäsi sovelluksessa. Voit vaihtaa lukutapaa sujuvasti esimerkiksi sovelluksesta selainlukuun tai toisinpäin.

Ellibs-sovelluksen tekniset vaatimukset ja tarkempi lista ominaisuuksista on sovelluskaupassa, sovelluksen lataussivulla. Sovelluksella ei voi vielä kuunnella äänikirjoja. Sovelluksella ei toistaiseksi voi lukea kirjoja ilman verkkoyhteyttä.

Ellibsissä on jo tuhansia e-kirjoja

Helmet-kirjastojen Ellibs-kokoelmassa on jo tuhansia suomenkielisiä e-kirjoja. Palvelussa on myös kymmeniä ruotsinkielisiä, Suomessa kustannettuja e-kirjoja sekä jonkin verran englannin- ja ranskankielistä aineistoa. Suomenkielisten e-äänikirjojen kokoelma kasvaa koko ajan.

Kansainväliset e-kirjamme löydät OverDrive-kokoelmastamme.

Haluatko jättää palautetta?

Voit antaa sovelluksen teknisestä toteutuksesta ja toimivuudesta palautetta suoraan Ellibsille osoitteeseen tuki@ellibs.com tai Ellibsin Facebook-sivuilla. E-kirjojen lainaamista koskevia kysymyksiä voi lähettää myös Ellibs-sovelluksen tai Ellibs-kokoelman Anna palautetta -lomakkeen kautta. Viestisi tulee Helmet-kirjastojen e-aineistoista vastaaville henkilöille.

Kirjaudu e-kirjapalveluihin

Ohjeet e-kirjapalveluihin

Usein kysyttyä e-kirjoista

Teksti: Laura Kärpijoki

Kuva: Unsplash.com / Aaron Burden