Ellibs-äänikirjat, Ellibs-äänikirjat

Kuuntele kotimaisia äänikirjoja Ellibsissä

Helmetin Ellibs-e-kirjaston kokoelma on täydentynyt kotimaisilla e-äänikirjoilla. Kirjat kulkevat mukanasi vaikkapa älypuhelimessasi. Kokoelmassa on kymmeniä suomenkielisiä äänikirjoja sekä lapsille että aikuisille.

Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Kirjaudu Ellibsiin

Miten löydän e-äänikirjat?

Ellibsin äänikirjoissa on merkintä "E-äänikirja" kirjan kannen kuvan yläpuolella. Voit myös etsiä äänikirjoja rajaamalla hakua. Napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja rajaa hakua valitsemalla tiedostomuodoksi vain MP3.

Voit samalla rajata hakua myös kielen, julkaisuvuoden tai kohdeyleisön mukaan. E-äänikirjat löytyvät luetteloinnin jälkeen eli pienellä viiveellä myös Helmet-hausta rajaamalla kokoelmaksi e-äänikirjat.

E-äänikirjoissa on vaihteleva määrä yhtäaikaisia kuunteluoikeuksia. Kokoelmaa täydennetään uusilla äänikirjoilla mahdollisuuksien mukaan.

Englanninkielisiä äänikirjoja löydät OverDrive-kokoelmastamme, jossa on myös jonkin verran suomenkielisiä lasten äänikirjoja. OverDrivessa on myös muutamia muunkielisiä äänikirjoja.

Miten lainaan, varaan tai palautan e-äänikirjan?

Ellibsin äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla ja valitse mieluinen kirja. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta.

E-äänikirjojen laina-aika on 14 tai 1 vrk. Voit valita laina-ajan itse. Jos haluat palauttaa kirjan ennen laina-ajan päättymistä, kirjaudu sisään Ellibsiin, napauta Oma kirjahylly -linkkiä ja valitse Palauta laina.

Tällä hetkellä Ellibsin äänikirjoja voi kuunnella ainoastaan selaimessa, minkä vuoksi kuunteluun tarvitaan jatkuva verkkoyhteys. Tarkemmat selainvaatimukset löydät tämän jutun lopusta.

Mikäli haluamasi e-äänikirjan kaikki kuunteluoikeudet ovat lainassa, voit jättää äänikirjasta varauksen. Pystyt tarkastelemaan omaa sijaintiasi varausjonossa kirjautumalla Omaan kirjahyllyysi.

Sinulla voi olla Ellibsissä yhtäaikaisesti korkeintaan viisi lainaa ja seitsemän varausta, mukaan lukien sekä e-kirjat että e-äänikirjat.

Mitä tarvitsen e-äänikirjojen kuunteluun?

Voit kuunnella Ellibsin äänikirjoja tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Selainversion tulee olla kohtalaisen uusi. Tuetut selaimet ovat:

  • Chrome
  • Firefox
  • Safari
  • Edge
  • IE 10 tai uudempi

Suosittelemme käyttämään iOS-käyttöjärjestelmän laitteilla Safaria ja Android-laitteilla Chromea.

Parhaiten kuuntelu sujuu nopean wifi-yhteyden välityksellä. Kuuntelu onnistuu myös 3G:llä, mutta kappaleenvaihto voi kestää hieman pidempään. Laitteen muistiin latautuu kerrallaan yksi äänikirjan kappale, joten yhteyden katketessa voit jatkaa kuuntelua jonkin aikaa.

Jos kappaleen vaihdon kanssa on ongelmia mobiililaitteen ollessa lukitustilassa, suosittelemme kytkemään laitteesta automaattisen lukituksen pois päältä kuuntelun ajaksi. Windows Phonella kuunneltaessa automaattinen kappalevaihto ei valitettavasti toimi lainkaan, vaan seuraavaan kappaleeseen täytyy siirtyä käsin.

Äänikirjan soitin muistaa, mihin kohtaan jäit edellisellä kuuntelukerralla, kunhan selaimen evästeet on sallittu. Ominaisuus ei kuitenkaan toimi, jos selaimesi on yksityinen selaus -tilassa.

Äänikirjojen lataaminen Ellibsistä lukuohjelmaan ei toistaiseksi ole mahdollista.

Mistä saan apua ongelmatilanteessa?

Jos et löydä Helmetin tai Ellibsin ohjeista vastausta ongelmaasi, voit ottaa yhteyttä ylläpitoon. Kuvaathan ongelman yhteydessä käyttämäsi laitteen ja selaimen.