OverDrive

OverDrive on uudistunut

Helmet-kirjastojen kansainvälinen e-kirjakokoelma OverDrive on uudistunut. E-kirjaston ulkoasua on selkeytetty, ja aineistoa on entistä helpompi etsiä ja selata. Voit esimerkiksi silmäillä aineistoa eri aihepiirien mukaan, tutkia etusivulle nostettuja kategorioita tai selailla kokoelmaa aineistotyypin mukaan.

Lainaa, varaa, lue, katso ja kuuntele

Aineiston lainaaminen, lukeminen ja lataaminen tapahtuvat OverDrivessä samaan tapaan kuin ennenkin. Tarvitset vain kirjastokorttisi numeron ja pin-koodin. Sivustolle voi myös kirjautua OverDrive- tai Facebook-tunnuksella. Jos käytät näitä vaihtoehtoja kirjautumiseen, sinun täytyy ensimmäisellä kerralla syöttää kirjastokorttisi numero.

Voit lukea kirjoja suoraan selaimessa tai ladata ne lukuohjelmaan. Voit myös kuunnella äänikirjoja tai katsoa videoita selaimessa tai ladata äänikirjoja OverDrive-sovellukseen. Jos haluamasi aineisto on jo lainassa, voit jättää siitä varauksen. Voit myös luoda oman toivelistan aineistosta tai tutustua OverDriven antamiin suosituksiin.

Uudistuksessa varausten enimmäismäärä on nostettu seitsemään. Sinulla voi nyt olla yhtäaikaisesti viisi lainaa ja seitsemän varausta OverDrivessä.

Jos et ole aikaisemmin lainannut kirjaston e-kirjoja, suosittelemme tutustumaan ensin Helmetin e-kirjaohjeisiin.

Kirjaudu OverDriveen

OverDrive tuo kansainväliset e-kirjat kotiisi

OverDrive-kokoelmassamme on tuhansia englanninkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Kokoelma sisältää sekä kauno- että tietokirjallisuutta. OverDrivestä voit lainata myös muun muassa ruotsin-, venäjän- ja kiinankielisiä e-kirjoja. Kokoelmassamme on lisäksi pieni määrä elokuvia.

E-kirjoissa ja e-äänikirjoissa on vaihteleva määrä lukuoikeuksia eli lisenssejä, videoissa on puolestaan yksi lukuoikeus nimekettä kohti. Kokoelmassa on aina saatavilla 25 suosittua Lonely Planet -matkaopasta, joita et joudu koskaan jonottamaan.

Voit selailla tai etsiä OverDriven kirjoja OverDrive-kokoelman omilla sivuilla, Helmet-haussa tai Taskukirjaston avulla. Voit myös lainata tai varata OverDriven kirjoja kaikkien näiden palveluiden kautta.

Lue uudistuksesta lisää OverDriven sivuilta (englanniksi)

Lisää tietoa Helmet-kirjastojen e-kirjoista

Teksti ja kuva: Laura Kärpijoki