Kuva: Satu Haavisto

Kirjaudu e-lehtipalveluihin

Helmet-kirjaston asiakkaana sinulla on pääsy neljään e-lehtipalveluun, jotka tarjoavat laajan valikoiman sanoma- ja aikakauslehtiä korkeatasoisina näköislehtinä.

Lehtipalvelut ovat ePressiä ja Espoon ja Vantaan eMagzia lukuun ottamatta etäkäyttöisiä, eli voit lukea lehtiä silloin kuin sinulle parhaiten sopii. Etäkäyttöön tarvitaan helpoimmillaan vain verkkoyhteys ja kirjastokortti. Kansainvälisiä lehtiä voit myös ladata älypuhelimeen tai tablettiin, jonka jälkeen niiden selaaminen onnistuu missä ja milloin vain. Vaikka ratikkamatkalla töihin mennessä.

Kirjaston kautta on mahdollista lukea myös Helsingin Sanomien digitaalista versiota.

Neljä e-lehtipalvelua käytössäsi

eMagz-palvelu sisältää kotimaisia aikakaus- ja ammattilehtiä näköispainoksina. Palvelua voi käyttää vain Espoon ja Vantaan kirjastojen asiakaskoneilla ja langattomassa verkossa. Palvelussa on luettavissa 117 näköislehteä ja useimmista lehdistä on tarjolla myös aikaisemmat numerot kuluvalta ja edelliseltä vuodelta. Lehdillä voi olla 1-3 yhtäaikaista käyttäjää.

ePress tarjoaa yli 200 kotimaista paikallis- ja maakuntalehteä näköislehtinä luettaviksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Palvelua voi käyttää kirjaston asiakaskoneilla tai langattomasti omilta tai kirjaston mobiililaitteilta kirjaston langattomassa verkossa. Palvelussa voi kerrallaan olla rajallinen määrä yhtäaikaisia käyttäjiä.

PressReader tarjoaa yli 7 000 sanoma- ja aikakauslehteä yli 120 maasta noin 60 kielellä. Kattava valikoima sisältää ulkomaisia näköislehtiä Le Mondesta The Washington Postiin. Palvelu on myös etäkäytössä. Kirjautumiseen tarvitset vain verkkoyhteyden, kirjastokortin numeron ja pin-koodin.

RBdigital-palvelussa (entiseltä nimeltään Zinio) valittavanasi on englanninkielisiä huippulehtiä, muun muassa The Economist, National Geographic ja Newsweek. RBdigitalin aikakauslehdet voit lukea omalta tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi. Palveluun pääsy vaatii kirjastokortin ja laitteesta riippuen yksi tai kaksi käyttäjätiliä.

Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomien näköislehteä voit lukea kirjastotilassa tarjottavassa ePress-palvelussa. Näköislehdet ovat luettavissa 12 kuukautta ilmestymispäivästään.

Kaikissa Helsingin kirjastoissa on lehtilukutabletit, joihin on asennettu HS-lukusovellus. Tablettiin aukeaa päivän lehden mobiiliversio. Sovelluksessa voit myös lukea Helsingin Sanomien liitteet kuten Nyt-lehden ja Kuukausiliitteen. Tabletti on käytettävissä vain kirjastotilassa.

Lue lisää

Ohjeet e-lehtien etäkäyttöön

Usein kysyttyä e-lehdistä