Kuva: Satu Haavisto

Kirjaudu e-lehtipalveluihin

Helmet-kirjaston asiakkaana sinulla on pääsy neljään e-lehtipalveluun, jotka tarjoavat laajan valikoiman sanoma- ja aikakauslehtiä korkeatasoisina näköislehtinä.

Kaikkialla käytettävät:

Kirjastoissa käytettävät:

Kaikkialla käytettävien lehtipalveluiden lehtiä voit lukea silloin kun sinulle parhaiten sopii. Etäkäyttöön tarvitaan helpoimmillaan vain verkkoyhteys ja kirjastokortti. Kansainvälisiä lehtiä voit myös ladata älypuhelimeen tai tablettiin, jonka jälkeen niiden selaaminen onnistuu missä ja milloin vain.

Kirjastossa on mahdollista lukea myös Helsingin Sanomien digitaalista versiota.

Neljä e-lehtipalvelua käytössäsi

eMagz-palvelu sisältää kotimaisia aikakaus- ja ammattilehtiä näköispainoksina. Palvelua voi käyttää vain Espoon ja Vantaan kirjastojen asiakaskoneilla ja langattomassa verkossa. Palvelussa on luettavissa 117 näköislehteä ja useimmista lehdistä on tarjolla myös aikaisemmat numerot kuluvalta ja edelliseltä vuodelta. Lehdillä voi olla 1-3 yhtäaikaista käyttäjää.

ePress tarjoaa yli 200 kotimaista paikallis- ja maakuntalehteä näköislehtinä luettaviksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Palvelua voi käyttää kirjaston asiakaskoneilla tai langattomasti omilta tai kirjaston mobiililaitteilta kirjaston langattomassa verkossa. Palvelussa voi kerrallaan olla rajallinen määrä yhtäaikaisia käyttäjiä.

PressReader tarjoaa yli 7 000 sanoma- ja aikakauslehteä yli 120 maasta noin 60 kielellä. Kattava valikoima sisältää ulkomaisia näköislehtiä Le Mondesta The Washington Postiin. Palvelu on myös etäkäytössä. Kirjautumiseen tarvitset vain verkkoyhteyden, kirjastokortin numeron ja pin-koodin.

RBdigital-palvelussa (entiseltä nimeltään Zinio) valittavanasi on englanninkielisiä huippulehtiä, muun muassa The Economist, National Geographic ja Newsweek. RBdigitalin aikakauslehdet voit lukea omalta tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi. Palveluun pääsy vaatii kirjastokortin ja käyttäjätilin.

Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomien näköislehteä voit lukea kirjastotilassa käytettävässä ePress-palvelussa. Näköislehdet ovat luettavissa 24 kuukautta ilmestymispäivästään.

Helsingin kirjastoissa on lehtilukutabletit, joihin on asennettu HS-sovellus. Sovelluksessa voit selata uutisia tai lukea koko lehden sekä Nyt-liitteen ja Kuukausiliitteen. Tabletti on käytettävissä vain kirjastotilassa.

HS Aikakone

Kirjastojen tietokoneilla voi käyttää Aikakone-palvelua, josta löytyvät Helsingin Sanomien digitoidut lehdet vuosilta 1889–1997. Palvelu on käytössä Espoon, Helsingin ja Vantaan kirjastoissa asiakaskoneilla sekä Espoossa ja Vantaalla myös omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa. Lue lisää Aikakone-palvelusta.

Lue lisää

Ohjeet e-lehtien etäkäyttöön

Usein kysyttyä e-lehdistä