Nainen käyttää tablettilaitetta

Kirjaudu e-lehtipalveluihin

Kirjaston asiakkaana voit lukea digitaalisia sanoma- ja aikakauslehtiä neljässä eri palvelussa. Ulkomaisia e-lehtiä voit lukea omalla laitteellasi missä vain ja kotimaisia e-lehtiä voit lukea kirjastoissa.

Kaikkialla käytettävät e-lehdet:

Kirjastoissa käytettävät e-lehdet:

Kotimaisten lehtipalveluiden linkit toimivat vain kyseisen kaupungin kirjastoissa tai kirjaston langattomassa verkossa. Varmista, että käytät oikean kaupungin linkkiä.

Lue ulkomaisia e-lehtiä missä vain

Ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä voit lukea silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Voit lukea lehtiä nettiselaimessa tai palveluiden mobiilisovelluksissa. Voit myös ladata lehtiä sovelluksiin ja lukea niitä ilman verkkoyhteyttä. Katso ohjeet e-lehtien etäkäyttöön.

PressReader tarjoaa yli 6 000 sanoma- ja aikakauslehteä noin 120 maasta ja 60 kielellä. Saatavilla ovat muun muassa sanomalehdet The Guardian, Svenska Dagbladet ja The Washington Post, sekä aikakauslehdet T3, Auto Express ja The Simple Things. PressReaderista löytyy myös kotimainen Hufvudstadsbladet. Voit käyttää palvelua sekä nettiselaimella että PressReader-sovelluksella. Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja PIN-koodin.

RBdigital-palvelussa voit lukea 90 englanninkielistä aikakauslehteä kuten The Economist, New Scientist, The New Yorker ja OK! Magazine. Katso kaikki RBdigitalin lehdet. Voit käyttää palvelua nettiselaimella tai RBdigital-sovelluksella. Palveluun täytyy luoda erillinen käyttäjätili RBdigitalin etusivulta löytyvästä linkistä.

Lue kotimaisia e-lehtiä kirjastoissa

ePress sisältää yli 200 kotimaista sanomalehteä kuten Helsingin Sanomat, Aamulehti ja Maaseudun Tulevaisuus. Lehdet ovat palvelussa heti niiden ilmestyttyä. Palvelua voi käyttää kaikkien kirjastojen tietokoneilla ja langattomassa verkossa. Samaan aikaan palvelua voi käyttää rajoitettu määrä käyttäjiä.

eMagz-palvelu sisältää kotimaisia aikakauslehtiä kuten Talouselämä, Suomen Kuvalehti ja Apu, sekä Ilta-Sanomat ja Iltalehden. Palvelua voi käyttää vain Vantaan kirjastojen tietokoneilla ja langattomassa verkossa. Palvelussa on luettavissa 117 näköislehteä ja useimmista lehdistä on tarjolla myös aikaisemmat numerot kuluvalta ja edelliseltä vuodelta. Lehdillä voi olla 1–3 yhtäaikaista käyttäjää.

Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomien e-lehteä voit lukea kirjastoissa ePress-palvelussa. Vanhoja lehtiä on saatavilla viimeisen kahden vuoden ajalta.

Helsingin kirjastoissa on lehtitabletit, joihin on asennettu HS-sovellus. Sovelluksessa voit selata uutisia tai lukea koko lehden sekä Nyt-liitteen ja Kuukausiliitteen. Tabletti on käytettävissä vain kirjastoissa.

Vanhat Helsingin Sanomat Aikakone-palvelussa

Kirjastojen tietokoneilla voit käyttää Aikakone-palvelua, josta löytyvät Helsingin Sanomien digitoidut lehdet vuosilta 1889–1997. Palvelu on käytössä Espoon, Helsingin ja Vantaan kirjastojen tietokoneilla sekä Espoossa ja Vantaalla myös omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa. Lue lisää Aikakone-palvelusta.

Usein kysyttyä e-lehdistä