Kaksi ihmistä istuu sohvalla ja käyttää tietoteknisiä laitteita

Ohjeet e-lehtien etäkäyttöön

Ulkomaisten e-lehtipalveluiden PressReaderin ja RBdigitalin lehtiä voit käyttää sekä kirjastossa että omalla laitteellasi kirjaston ulkopuolella.

PressReader

PressReader sisältää ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Voit lukea lehtiä joko laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella. Tarvitset kirjautumista varten kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin.

PressReaderin käyttö selaimella

Avaa PressReader-sivusto, napauta Sign in ja paina Library card -vaihtoehtoa. Tämän jälkeen valitse Select library -listasta Library – Helmet libraries (offsite) ja kirjoita kirjastokorttisi numero ja PIN-koodisi niille varattuihin kenttiin.

Odota hetki, kunnes eteesi aukeaa PressReader HotSpot -ikkuna. Pääset selaamaan lehtivalikoimaa napauttamalla Select publication -painiketta. Löydät lehtivalikoiman myös valikon kohdasta Publications. Voit tämän jälkeen selailla lehtiä maan, kielen, aihepiirin tai lehtityypin mukaan tai hakea lehtiä nimellä. Lehti avautuu napauttamalla kansikuvaa.

PressReaderin käyttö sovelluksella

Hae maksuton PressReader-sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Jos olet ladannut sovelluksen jo aikaisemmin, tarkista, että käytössäsi on sovelluksen uusin versio.

Avaa sovelluksen valikosta kohta Sign in. Napauta kohtaa Library tai kirjastokortin näköistä kuvaketta. Valitse Select library -listasta Library – Helmet libraries (offsite) ja kirjoita kirjastokorttisi numero ja PIN-koodisi niille varattuihin kenttiin. Odota hetki, kunnes eteesi aukeaa PressReader HotSpot -ikkuna.

Voit tämän jälkeen selailla valikoimaa, lukea lehtiä ja ladata niitä laitteesi muistiin luettavaksi ilman verkkoyhteyttä. Lehtien lataamisen aikana tulee HotSpot olla päällä. Jos Publications-osion yläreunassa näkyvä kahvikuppisymboli ei ole vihreä, käynnistä HotSpot sovelluksen asetuksista.

PressReaderin lehtiä voi käydä lataamassa myös Helsingin ja Espoon kirjastojen langattomissa verkoissa, jolloin sinun ei tarvitse kirjautua sovellukseen – riittää, että avaat sovelluksen kirjaston langattomassa verkossa.

Jos sovellus ei tarjoa mahdollisuutta kirjautua kirjastokortilla, toimi näin: Mene selaimella PressReaderin nettisivulle, kirjaudu kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla, klikkaa nimeäsi ja sitten kohtaa Manage account. Lisää tietoihisi sähköpostiosoite ja salasana. Käynnistä sovellus ja kirjaudu sisään käyttämällä tunnuksena sähköpostiosoitetta ja salasanaa.

RBdigital

RBdigital sisältää englanninkielisiä aikakauslehtiä. Voit lukea lehtiä joko laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella. Tarvitset kirjautumista varten kirjastokortin sekä erillisen käyttäjätilin. Katso tarkemmat ohjeet alta käyttämäsi laitteen kohdalta. RBdigitaliin ei voi kirjautua kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Kirjastokortin numero annetaan vain käyttäjätiliä luodessa.

RBdigitalin käyttäjätilin luominen

RBdigitalin käyttöä varten täytyy luoda erillinen käyttäjätili RBdigital-sivustolla. Kirjoita Create new account -kenttään kirjastokorttisi numero ja täytä avautuvaan lomakkeeseen omat tietosi. Sinulle lähetetään sähköposti, jonka sisältämästä linkistä vahvistat tunnuksen luomisen. Mikäli luot tunnuksen Helmet-kirjaston koneella, kirjastokortin numeroa ei tarvita.

RBdigital tietokoneilla

Tunnuksen luotuasi voit ryhtyä selaamaan lehtikokoelmaa. Valitse haluamasi lehti ja klikkaa Checkout, jolloin lehti siirtyy omaan henkilökohtaiseen lehtihyllyysi. Voit tämän jälkeen jatkaa kokoelman selailua painamalla Keep browsing ja siirtää lehtihyllyysi lisää lehtiä. My collection -sivulta löydät kaikki lehtihyllyysi siirtämäsi lehdet.

Jos haluat siirtyä lukemaan lehteä, valitse Start reading. Lukuikkuna avautuu uuteen välilehteen. Selainluku toimii HTML5:a tukevilla selaimilla (Internet Explorer 10+, Chrome, Firefox ja Safari).

RBdigital mobiililaitteilla

Voit ladata ja lukea lehtiä iOS- tai Android-mobiililaitteen selaimessa yllä olevien ohjeiden mukaan tai suoraan RBdigital-sovelluksessa. Voit myös ladata lehtiä sovellukseen ja lukea niitä ilman verkkoyhteyttä. Jos olet siirtänyt selaimessa lehtiä henkilökohtaiseen lehtihyllyysi, ne ovat käytettävissä myös sovelluksessa.

Lataa RBdigital-sovellus laitteesi sovelluskaupasta. Kirjaudu sovellukseen valitsemalla maavalikosta ensin Finland ja sitten kirjoittamalla RBdigital-sivustolla luomasi käyttäjätunnus ja salasana.

Kuva: StockSnap

Usein kysyttyä e-lehdistä

RBdigitalin lehdet vuonna 2018