Kaksi ihmistä istuu sohvalla ja käyttää tietoteknisiä laitteita

Ohjeet e-lehtien etäkäyttöön

Ulkomaisten e-lehtipalveluiden PressReaderin ja RBdigitalin lehtiä voi käyttää sekä kirjastossa että omalla laitteella kirjaston ulkopuolella. Kotimaisen ePressin lehdet ovat luettavissa vain kirjastojen tietokoneilla ja kirjastojen verkossa. Kotimainen eMagz on käytettävissä Espoon ja Vantaan kirjastoissa.

PressReader

PressReader sisältää ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Voit lukea lehtiä joko laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella. Tarvitset kirjautumista varten kirjastokorttisi numeron ja pin-koodin.

PressReaderin käyttö selaimella

Avaa PressReader-sivusto, napauta Sign in ja paina Library card -vaihtoehtoa. Tämän jälkeen valitse Select library -listasta Library – Helmet libraries (offsite) ja kirjoita kirjastokorttisi numero ja pin-koodisi niille varattuihin kenttiin. Odota hetki, kunnes eteesi aukeaa PressReader HotSpot -ikkuna.

Pääset selaamaan lehtivalikoimaa napauttamalla Select publication -painiketta. Löydät lehtivalikoiman myös valikon kohdasta Publications. Voit tämän jälkeen selailla lehtiä maan, kielen, aihepiirin tai lehtityypin mukaan tai hakea lehtiä nimellä. Lehti avautuu napauttamalla lehden kansikuvaa.

PressReaderin käyttö sovelluksella

Hae maksuton PressReader-sovellus App Storesta tai Google Play -kaupasta. Jos olet ladannut sovelluksen jo aikaisemmin, tarkista, että käytössäsi on sovelluksen uusin versio.

Avaa sovelluksen valikosta kohta Sign in. Napauta kohtaa Library tai kirjastokortin näköistä kuvaketta. Valitse Select library -listasta Library – Helmet libraries (offsite) ja kirjoita kirjastokorttisi numero ja pin-koodisi niille varattuihin kenttiin. Odota hetki, kunnes eteesi aukeaa PressReader HotSpot -ikkuna.

Voit tämän jälkeen selailla lehtivalikoimaa, lukea julkaisuja ja ladata niitä laitteesi muistiin luettavaksi ilman verkkoyhteyttä. Lehtien lataamisen aikana tulee HotSpot olla päällä. Jos Publications-osion yläreunassa näkyvä kahvikuppisymboli ei ole vihreä, käynnistä HotSpot sovelluksen asetuksista.

PressReaderin lehtiä voi edelleen käydä lataamassa myös Helsingin ja Espoon kirjastojen langattomissa verkoissa, jolloin sinun ei tarvitse kirjautua sovellukseen – riittää, että avaat sovelluksen kirjaston langattomassa verkossa.

Jos sovellus ei tarjoa mahdollisuutta kirjautua kirjastokortilla, toimi näin: Mene selaimella PressReaderin sivulle, kirjaudu kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla, klikkaa nimeäsi ja sitten kohtaa Manage account. Lisää tietoihisi sähköpostiosoite ja salasana. Käynnistä sovellus ja kirjaudu sisään käyttämällä tunnuksena sähköpostiosoitetta ja salasanaa.

RBdigital

RBdigital (entiseltä nimeltään Zinio) sisältää englanninkielisiä aikakauslehtiä. Voit lukea lehtiä joko laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella. Tarvitset kirjautumista varten kirjastokorttisi numeron ja pin-koodin sekä erillisen käyttäjätilin. Katso tarkemmat ohjeet alta käyttämäsi laitteen kohdalta.

Lehtikokoelmaa voi selata RBdigital-palvelussa tai RBdigital-sovelluksessa. Voit ladata lehdet mobiililaitteeseesi, jolloin voit lukea niitä ilman verkkoyhteyttä.

RBdigitalin tunnuksen luominen

RBdigitalin käyttöä varten täytyy luoda erillinen tunnus RBdigital-sivustolla. Kirjoita Create new account -kenttään kirjastokorttisi numero ja täytä avautuvaan lomakkeeseen omat tietosi. Sinulle lähetetään sähköposti, jonka sisältämästä linkistä vahvistat tunnuksen luomisen. Mikäli luot tunnuksen Helmet-kirjaston koneella, kirjastokortin numeroa ei tarvita.

RBdigital PC- ja Mac-tietokoneilla

Tunnuksen luotuasi voit ryhtyä selaamaan lehtikokoelmaa. Valitse haluamasi lehti ja klikkaa Checkout, jolloin lehti siirtyy omaan henkilökohtaiseen lehtihyllyysi. Voit tämän jälkeen jatkaa kokoelman selailua painamalla Keep browsing ja siirtää lehtihyllyysi lisää lehtiä. Jos haluat siirtyä lukemaan lehteä, valitse Start reading. Lukuikkuna avautuu uuteen välilehteen. Selainluku toimii HTML5:a tukevilla selaimilla (Internet Explorer 10+, Chrome, Firefox ja Safari).

My collection -sivulta löydät kaikki lehtihyllyysi siirtämäsi lehdet.

Huomaa, että RBdigital-sivustolle ei voi ainakaan toistaiseksi kirjautua kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Kirjastokortin numero annetaan vain käyttäjätunnusta luodessa.

RBdigital iOS- ja Android-mobiililaitteilla

Voit ladata ja lukea lehtiä mobiililaitteesi selaimessa yllä olevien ohjeiden mukaan tai suoraan RBdigital-sovelluksessa. Jos olet siirtänyt selaimessa lehtiä henkilökohtaiseen lehtihyllyysi, ne ovat käytettävissä myös sovelluksessa.

Lataa RBdigital-sovellus laitteesi sovelluskaupasta. Kirjaudu sovellukseen valitsemalla maavalikosta ensin Finland ja sitten kirjoittamalla RBdigital-sivustolla luomasi käyttäjätunnus. Syötä lopuksi salasanasi.

RBdigital Windows 8 -laitteilla

Voit ladata Windows 8 -käyttöjärjestelmää käyttävälle tietokoneelle Zinio Reader PC -sovelluksen, jonka löydät Zinion verkkosivuilta. Sovellus vaatii Adobe Airin asentamisen Adoben verkkosivuilta.

Windows Phone 8 -sovelluksen mobiililaitteille löydät Windows-sovelluskaupasta. Tämän käyttöjärjestelmän mobiililaitteilla lehtiä ei voi lukea selaimessa. Tarvitset sovelluksen käyttämiseen myös Zinio-tilin, jonka voit luoda Zinion kuluttajapalvelun verkkosivuilla.

Jos haluat vaihtaa sähköpostiosoitteesi Zinio-tilille tai RBdigital-sivustolle, ota ensin yhteyttä osoitteeseen hki.ekirja@hel.fi. Zinio-tilin sähköpostiosoitetta ei saa koskaan vaihtaa ennen RBdigitalin sähköpostiosoitetta.

Kuva: StockSnap

Usein kysyttyä e-lehdistä

RBdigitalin lehdet vuonna 2018