Ohjeet e-lehtipalveluihin (Kuva muokattu lähteestä thebittenword.com)

Ohjeet e-lehtipalveluihin

PressReaderin ja ePressin lehdet ovat luettavissa kirjastojen asiakastietokoneilla ja kirjastojen verkossa. PressReaderin ja Zinion lehtiä voit lukea myös omilta laitteiltasi kirjaston ulkopuolella.

PressReader

Voit lukea PressReaderin sanoma- ja aikakauslehtiä joko käytössä olevan laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella. Tarvitset kirjautumista varten kirjastokorttisi numeron ja pin-koodin.

PressReaderin käyttö selaimella

Avaa PressReader-sivusto, napauta Sign in ja paina Library card -vaihtoehtoa. Tämän jälkeen valitse Select library -listasta Library – Helmet libraries (offsite) ja kirjoita kirjastokorttisi numero ja pin-koodisi niille varattuihin kenttiin. Odota hetki, kunnes eteesi aukeaa PressReader HotSpot -ikkuna.

Pääset selaamaan lehtivalikoimaa napauttamalla Select publication -painiketta. Löydät lehtivalikoiman myös valikosta kohdasta Publications. Voit tämän jälkeen selailla lehtiä maan, kielen, aihepiirin tai lehtityypin mukaan tai hakea lehtiä nimellä. Lehti avautuu napauttamalla lehden kansikuvaa. PressReader-sivusto toimii tietokoneella ja tabletilla.

PressReaderin käyttö sovelluksella

Hae maksuton PressReader-sovellus App Storesta tai Play-kaupasta. Jos olet ladannut sovelluksen jo aikaisemmin, tarkista, että käytössäsi on sovelluksen uusin versio.

Avaa sovelluksen valikosta kohta Account ja Sign in. Napauta kohtaa Library tai kirjastokortin näköistä kuvaketta. Valitse Select library -listasta Library – Helmet libraries (offsite) ja kirjoita kirjastokorttisi numero ja pin-koodisi niille varattuihin kenttiin. Odota hetki, kunnes eteesi aukeaa PressReader HotSpot -ikkuna.

Voit tämän jälkeen selailla lehtivalikoimaa, lukea julkaisuja ja ladata niitä laitteesi muistiin luettavaksi ilman verkkoyhteyttä.

Kirjastokorttikirjautuminen ei välttämättä toimi Windows Phone -laitteille tarkoitetussa sovelluksessa. PressReaderin lehtiä voi edelleen käydä lataamassa myös Helsingin ja Espoon kirjastojen langattomissa verkoissa, jolloin sinun ei tarvitse kirjautua sovellukseen kirjastokortilla ja pin-koodilla - riittää kun avaat sovelluksen kirjaston langattomassa verkossa.

Zinio

Zinio-kokoelmaan pääsy vaatii kirjastokortin ja yksi tai kaksi käyttäjätiliä käyttämästäsi laitteesta riippuen. Katso tarkemmat ohjeet käyttämäsi laitteen kohdalta.

Zinion koko lehtikokoelmaa selataan aina RB Digital Gateway -palvelussa, jossa ovat saatavilla lehtien viimeisimmät numerot. Voit myös ladata lehdet mobiililaitteeseesi, jolloin voit lukea niitä ilman verkkoyhteyttä.

 

PC- ja Mac-tietokoneet

Lehtikokoelmaan kirjaudutaan RB Digital Gatewayn kautta. Kirjoita Create account -kenttään kirjastokorttisi numero ja täytä avautuvaan lomakkeeseen omat tietosi. Sinulle lähetetään sähköposti, jonka linkistä vahvistat tilin avaamisen. Mikäli luot tunnuksen RB Digital Gatewaylle Helmet-kirjaston koneella, kirjastokortin numeroa ei tarvita.

Tämän jälkeen voit ryhtyä selaamaan Zinion lehtikokoelmaa. Valitse haluamasi lehti ja klikkaa Checkout, jolloin lehti siirtyy omaan henkilökohtaiseen lehtihyllyysi. Voit tämän jälkeen jatkaa kokoelman selailua painamalla Keep Browsing ja siirtää lehtihyllyysi lisää lehtiä. Jos haluat siirtyä lukemaan lehteä, valitse Start reading. Lukuikkuna avautuu uuteen välilehteen. Selainluku toimii HTML5:a tukevilla selaimilla (Internet Explorer 10+, Chrome, Firefox ja Safari).

My collection -sivulta löydät kaikki lehtihyllyysi siirtämäsi lehdet.

Huomaa, että RB Digital Gatewaylle ei voi ainakaan toistaiseksi kirjautua kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Kirjastokortin numero annetaan vain käyttäjätunnuksen luomisvaiheessa.

iOS- ja Android-mobiililaitteet

Siirrä lehdet henkilökohtaiseen lehtihyllyysi mobiililaitteesi tai tietokoneesi selaimessa RBDigital Gatewaylla yllä olevien ohjeiden mukaisesti. Tämän jälkeen siirry lukemaan lehtiä sovellukseen. Voit myös lukea lehtiä suoraan selaimessa.

Lataa laitteellesi RBdigital-sovellus App Storesta (iOS) tai Play-kaupasta (Android). Kirjaudu sovellukseen. Valitse Finland ja kirjoita seuraavassa vaiheessa lomakkeelle HelMet-kirjasto, jolloin voit valita oikean kirjaston sivun alalaidasta. Tämän jälkeen kirjaudu sovellukseen RBDigital Gateway -tilisi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Lehtihyllyysi siirtämäsi lehdet siirtyvät sovellukseen hetken kuluttua, jolloin voit tallentaa ne laitteen muistiin napauttamalla pilven näköistä symbolia lehden kannen vieressä. Sovelluksessa ei voi siirtää uusia lehtiä lehtihyllyyn.

Jos olet aikaisemmin ladannut laitteellesi Zinio-sovelluksen, voit jatkaa sen käyttöä vanhaan tapaan. Tarvitset sovelluksen käyttämiseen myös Zinio-tilin. Jos sinulla ei ole vielä Zinio-tiliä, voit luoda sen Zinion kuluttajapalvelun verkkosivuilla.

Windows 8

Voit ladata Windows 8 -käyttöjärjestelmää käyttävälle tietokoneelle Zinio Reader PC -sovelluksen, jonka löydät Zinion verkkosivuilta. Sovellus vaatii Adobe Airin asentamisen Adoben verkkosivuilta.

Windows Phone 8 -sovelluksen mobiililaitteille löydät Windows-sovelluskaupasta. Tämän käyttöjärjestelmän mobiililaitteilla lehtiä ei voi lukea selaimessa. Tarvitset sovelluksen käyttämiseen myös Zinio-tilin, jonka voit luoda Zinion kuluttajapalvelun verkkosivuilla.

HUOM! Jos haluat vaihtaa sähköpostiosoitteesi Zinioon tai RBDigital Gatewaylle, ota ensin yhteyttä osoitteeseen hki.ekirja@hel.fi. Zinio-tilin sähköpostiosoitetta ei saa koskaan vaihtaa ennen RBDigital Gatewayn sähköpostiosoitetta.

Usein kysyttyä e-lehdistä

Zinion lehdet vuonna 2017