Kun et pääse kirjastoon

h_helmetajatus.jpg

Kotipalvelu tuo kirjat kotiovellesi

Onko sinun hankalaa tulla kirjastoon iän, sairauden tai vamman takia? Oletko liikuntaesteinen? Ota yhteyttä kirjaston kotipalveluun ja kerro, mikä kirjaston tarjonnassa kiinnostaa. Sen jälkeen kotipalvelun kuljetusauto kaartaa pihaasi kerran kuussa ja tuo tilaamasi aineiston kotiinkuljetuksena.  

Kotipalvelu

Lataa luettavaa 

Kirjastosta voit lainata e-kirjoja ja niiden lukulaitteita. Lukulaitteessa kulkee näppärästi mukana kokonainen kirjasto. Sisältöjä lukulaitteeseen voit ladata OverDrive- ja Ellibs-palveluista. Zinio- ja PressDisplay-palveluiden kautta voit lukea ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä tietokoneellasi, tabletillasi tai kännykälläsi. PressDisplay-palvelussa on yli 2 000 sanomalehteä ja noin 650 aikakauslehteä, Zinio puolestaan sisältää englanninkielisiä huippulehtiä.

Musiikkia verkossa

Helmet-kirjastot tarjoavat asiakkailleen väylän taidemusiikin maailmaan Naxos Music Library -palvelun kautta. Klassisen lisäksi valikoimaan kuuluu jonkin verran kansanmusiikkia sekä vanhempaa blues- ja jazz-musiikkia. Palveluun kirjautumiseen tarvitset Helmet-kirjastokortin.

Naxos Music Library

Elokuvia kotisohvalle

InstantFlix-kokoelma sisältää noin 2 500 pääosin englanninkielistä elokuvaa pieniltä ja itsenäisiltä elokuvatuottajilta. InstantFlix-palvelun käyttö edellyttää tilin luomista RBDigital Gatewaylle. Myös Overdrive-kokoelmassa on joitakin elokuvia, dokumentteja ja matkavideoita, jotka ovat katsottavissa suoraan selaimessa. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin.