Kysy meiltä

Varaa aika ammattilaiselle

Olipa kyseessä työ, opiskelu tai harrastukset, kirjasto tarjoaa kiireetöntä ja henkilökohtaista tiedonhakua haluamastasi aiheesta. Lainaa kirjastonhoitaja -palvelu on tarjolla useissa kirjastoissa.

  • Espoo: Lainaa kirjastolainen
  • Helsinki: Ota yhteyttä lähimpään kirjastoosi ja varaa aika henkilökohtaiseen opastukseen.
  • Vantaan kirjastoissa neuvontaa saa asiakaspalvelusta. Voit osallistua myös erilaisiin opastustuokioihin.

Kirjastosta voit saada opastusta tietokoneen, internetin, sosiaalisen median ja sähköpostin käyttöön tai tekstin, kuvien ja taulukoiden käsittelyyn. Kirjaston laitteilla voit myös muuttaa vanhat vhs-videosi dvd-muotoon, tarvittaessa henkilökunta auttaa. 

Lue lisää kirjaston opastuksista

Älä odottele turhaan - surffaa kirjastoon

Kirjasto vastaa verkkojen yli pikana. Kun jätät kysymyksesi johonkin kirjaston verkkopalveluista, saat vastauksen yhtä helposti kuin kaverilta. Kun kiire ja liikenne tiedon valtatiellä ovat kasvaneet kohti sokeuttavia lukemia, tarvitaan paikkoja, joissa on tilaa myös kysymyksille.

Kysy kirjastonhoitajalta

Ystävättäreni lauloi usein kesällä 79 laulua, joka alkoi suunnilleen näin: "Kesäillan sylissä kun hänet kohtasin, tangon alkaessa kättäni tuo puristi." Löytyisiköhän näillä tiedoilla laulun sanoittaja ja tieto siitä, mistä tekstin saisi. Näin kysyi asiakas vuonna 1999, kun Kysy kirjastonhoitajalta-palvelu perustettiin. Nyt jo kymmenet kunnankirjastot, erikoiskirjastot ja tietopalvelut ympäri Suomen vastaavat kysymyksiisi.

Kysy kirjastonhoitajalta

Kysy.fi - kysy mitä vain!

Kysy.fi on Helsingin kaupunginkirjaston ylläpitämä maksuton verkkotietopalvelu. Kysymyksiin vastaavat Helsingin kaupunginkirjaston kirjastovirkailijat ja kirjastonhoitajat sekä Kysy.fi-palvelun rekisteröityneet käyttäjät. Yhteen kysymykseen voidaan antaa useampi vastaus.

Kysy.fi