Ison Omenan kirjaston kouluyhteistyö

Ison Omenan kirjaston kouluyhteistyö

Kirjavinkkaus

Houkuttelemme lapsia lukemaan esittelemällä ikätasolle sopivia kirjoja. Vinkkaus voidaan toteuttaa myös toiveiden mukaisesti, esim. johonkin teemaan sopivaksi tai S2-lukijoille. Kirjavinkkarin voi pyytää myös vieraaksi koululle, jos matka kirjastoon on hankala. 
Ota yhteyttä: emmi.kamppinen@espoo.fi (1.-2. lk), toni.kettinen@espoo.fi (3.-4. lk), marjukka.peltonen@espoo.fi (5.-6. lk), henri.hiljander@espoo.fi (7.-9. lk)

Tiedätkö?

Kirjastotaitoja ja tiedonhakua voi harjoitella monella tavalla: tehtäväradalla, sarjakuvaa tai elokuvaa tekemällä. Käynnin teemana voi olla luokan oma aihe, tietokirjan kesyttäminen tai vaikka verkkotiedonhaun lähdekritiikki.
Ota yhteyttä: marjukka.peltonen@espoo.fi, tony.turkia@espoo.fi

Kirjailijatapahtumat

3.-9.-luokkalaiset voivat tavata kirjastossa kirjailijan. Kirjailijavierailulla kuullaan kirjailijan työstä ja kirjoittamisesta (45 min), kirjailijan vetämässä työpajassa (1,5 h) päästään kirjoittamaan omia tekstejä. Vierailuja on tarjolla rajattu määrä, ota yhteyttä ajoissa! Tutustu kirjailijavalikoimaan: bit.ly/kirjastopolku
Ota yhteyttä: marjukka.peltonen@espoo.fi

Musapajat ja studio

GarageBand-biisipajassa tehdään omaa musiikkia ipadeilla ja Focusriten telakoilla. Kirjaston musiikkistudioon ovat koulubändit tervetulleita tekemään omia äänityksiä. 
Ota yhteyttä: antti.luoto@espoo.fi

Koodaus, robotiikka ja kirjaston Paja

Kirjaston Pajassa pääsee tutustumaan 3D-tulostamiseen ja -mallintamiseen. Kirjallisuussitaatteihin saadaan eloa vinyylileikkuripajassa. Runokoodauksessa saadaan oma teksti elämään ruudulla. 
Ota yhteyttä: marjukka.peltonen@espoo.fi, emmi.kamppinen@espoo.fi

Vex- ja legorogottien kanssa on hauska tutustua ohjelmoinnilliseen ajatteluun. 
Ota yhteyttä: tony.turkia@espoo.fi

Työpajojen kesto ja ryhmäkoot

Työpajojen kestot vaihtelevat 45 minuutista useaan tuntiin. Aikatauluja on osin mahdollista räätälöidä ryhmälle sopivaksi. 

Pajoista suurin osa toimii kokonaiselle luokalle, mutta välillä pajatyöskentely vaatii pienryhmiä. Kysy lisää!