Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Lindy1

Valokorttelin fuuga, Hanna Lindyn runokirjan julkistamistilaisuus

Tiistaina 8.10.2013 klo 18: Valokorttelin fuuga, Hanna Lindyn runokirjan julkistamistilaisuus Kallion kirjaston Kupolisalissa.

Ohjelma:

- Kirjailijahaastattelu, päätoimittaja Kari Varvikko haastattelee

- Runomatinea

- Kitaramusiikkia: duo Sonantas


***

Kirja-arvio: VALOKORTTELIN FUUGA - Hanna Lindy

Hanna Lindyn (s. 1968) esikoisrunokirja Valokorttelin fuuga pohtii ihmisyyttä ja ihmisen osaa; rakkautta, olemisen keveyttä ja raskautta.

Teoksen runot kertovat putoamisista, nousuista ja elämänuskosta pimeimpinäkin hetkinä. Tunne on vahva näkemisen ja kokemisen kuvissa.

Osa teksteistä on lyhyitä kuvarunoja; siveltimenvetoja. Runoilijan omin sanoin suuri osa runoista on syntynyt nopeasti, ”pälkähtänyt päähän” ja jäänyt olemaan pienellä editoinnilla. Osa taas on syntynyt suoraan jostain ihmisestä, tilanteesta tai maisemasta. Avauksessa määritetään haasteeksi ”kasvattaa merta sanoiksi”. Nämä sanat ovat lyhyitä kuvia, joissa maistuu vahva lyyrinen näky. Tämä fuuga (lat. fugere) on äkillinen pakomatka lintujen lentoa syksyä siivissään. Todellinen tarttuu, mutta kylmän hautakiven varjon yli kiidetään kukkien hehkuessa.

Matkataan ”yön lehdiltä valoon” ja lopulta ”kävellään sisään päivään keveyden ja keskeneräisyyksien kanssa”. Ihmisen keskeneräisyys ja ”surujen ja ilojen likimainen samanvertaisuus ajan tiimalasissa” nousevat keskiöön. Hetken Epifania piirtää oivalluksen ytimen: Asioiden paino/ vesi viiniä/ ilma leipää/ sellaista kirkkautta jossa saaret kelluvat – mutta pysähdytään myös ”Surun katedraalin” pyhässä särkymisessä. Silti ”Kultaisten verhojen takana palavat lamput ja sydämet rakkaudesta”

Runokokoelma elää vahvasti ja moniäänisesti ajassaan ja ajattomuudessa. Ajatus on pakoton ja kieli on oivallisen vapaata. Lukuisat pikkurunot elävät itsenäisinä, hetkittäin jopa kokonaisuuden kustannuksella. Rohkeasti elävää Fuugaa voi suositella syvyyden näkeville eläville ja kaikille joiden uurnassa kytee valonsäde.

Juha Lindy, Epifania-kustannus

***

Haluaisitko auttaa kirjastoa tapahtuman markkinoinnissa?
Lataa ja tulosta A4-juliste (jpg tai pdf) linkistä ja laita esille rappukäytävässä, työ- tai harrastepaikalla: https://www.dropbox.com/sh/vze36z3i057lg1t/iUapAturfu/Tapahtumajulisteet_Lindy_8.10.2013


***

Lisätietoja:

Juha Lindy
Kustantaja
Epifania-kustannus
Epifaniakustannus@gmail.com
www.facebook.com/valokorttelinfuuga

***

Kallion kirjasto
Viides linja 11
09 310 850 53
https://www.facebook.com/kirjastokallio

Kallion kirjasto

8.10.2013 klo 18:00 - 19:00

Viimeksi päivitetty 30.9.2013