Kaupunkiverstas

Kaupunkiverstas muuttaa Kymppiin

Kaupunkiverstas muuttaa Lasipalatsin korjauksen vuoksi Kirjasto Kymppiin. Lähes kaikki Kaupunkiverstaan palvelut ovat jälleen syyskuussa asiakkaiden käytettävissä.

Kaupunkiverstas muuttaa elokuun aikana Kirjasto Kymppiin. Siellä verstaan palvelut ovat asiakkaiden käytettävissä syyskuun alusta alkaen.

Lasipalatsissa alkaa peruskorjaus, jonka yhteydessä rakennuksen alle luodaan tilat Amos Anderssonin taidemuseolle. Remontin tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta sen on määrä valmistua vuonna 2017.

Kirjasto ei jatka Kaupunkiverstaan vuokrasopimusta Lasipalatsissa, vaan palvelut siirretään Kymppiin. Sekä Kymppi että Kaupunkiverstas tulevat aikanaan osaksi Keskustakirjastoa.

Verstaan palvelut säilyvät lähes ennallaan

Kympissä Kaupunkiverstaan toiminnoille vapautetaan tiloja stagen vasemmalta puolelta, jossa nykyään on nuottihyllyjä ja opiskelupaikkoja. Asiakkaat saavat Kympissä verstaan kaikki tutut palvelut käyttöönsä, ainoastaan läppäritohtori ei kesän jälkeen enää kuulu palveluvalikoimaan.

– Verstaspalvelut ovat niin suosittuja, että meidän on laitettava nyt paukut niihin, Kaupunkiverstaan johtaja Lotta Muurinen kertoo.

– Onneksi läppäritohtoreita vastaavia palveluita on nykyään monissa muissakin kirjastoissa, ja nimenomaan keskustan ulkopuolella, josta yleensä Kaupunkiverstaankin läppäritohtoriasiakkaat vastaanotolle ovat saapuneet.

Kaupunkiverstaalla kahdesti viikossa opastanut Enter ry jatkaa syksyllä Kympin tiloissa.

Valmentautumista Keskustakirjastoon

Asiakkaat hyötyvät Kaupunkiverstaan muutosta pidemmin aukioloajoin.

– Tosin emme voi luvata heti syyskuusta lähtien laitteiden käyttöön apua viikonloppuisin. Liikkeelle lähdetään aukiololla arkipäivisin klo 10–20, josta sitten siirrytään pikku hiljaa viikonloppuaukioloihin Kympin väen perehtyessä verstaspalveluihin, Lotta Muurinen sanoo.

Verstaan toimintojen siirtyminen Kymppiin mahdollistaa myös valmentautumisen Keskustakirjaston palvelutarjontaan. Kympissä voidaan kokeilla, miten verstas toimii kirjastotilassa.

– Kaupunkiverstaalla on sellaisiakin asiakkaita, jotka eivät muuten juuri käytä kirjaston palveluja. Nyt he pääsevät Kympin tarjoamien aineistohoukutusten keskelle. Samoin toivomme, että vannoutuneet luku- tai levytoukat löytävät myös verstaan palvelut.

Teksti: Tiina Larva
Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto