Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Arhippa Perttunen -symposium Kirjasto 10:ssä

Juminkeko-säätiö järjestää lauantaina huhtikuun 25. päivänä perinteisen Arhippa Perttunen -symposiumin. Tällä kertaa paikkana on Kirjasto 10 Elielinaukiolla Helsingissä.

Kuudettatoista kertaa järjestettävässä symposiumissa luennoi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin lehtori, musiikin tohtori Anna-Kaisa Liedes. Hän esittää yhdessä tutkija-muusikko Taito Hoffrénin kanssa myös Arhipalta tallennettua runolaulua.

Anna-Kaisa Liedes on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin lehtorina kouluttanut useimmat suomalaiset runolauluun erikoistuneet ammattimuusikot. Itse hän on saman laitoksen kasvatteja sen ensimmäisestä kansanmusiikin opintoryhmästä. Musiikin maisteriksi hän valmistui vuonna 1989 ja tohtoriksi 2005. Hän on myös esiintyvä taiteilija ja säveltäjä. Sooloesiintymisien lisäksi hän on laulanut monissa yhtyeissä, kuten MeNaiset sekä Iku-Turso.  

Taito Hoffrén on opiskellut koko Arhippa Perttuselta tallennetun laulurunouden eli noin 4500 säettä. Joka vuosi hän esittää Arhippa-symposiumissa jonkin kokonaisuuden. Koko Arhipan aineiston esittäminen vaatisi kolmetoista noin tunnin mittaista konserttia.      

Arhippa Perttunen -symposium järjestetään joka vuosi samana päivänä, jolloin Kalevalan luoja Elias Lönnrot ja suuri runonlaulaja tapasivat Vienan Karjalan Latvajärven kylässä. Aiempina luennoitsijoina ovat esiintyneet mm. Sirkka-Liisa Mettomäki, Markku Nieminen, Jukka Saarinen, Lotte Tarkka, Eila Stepanova, Kati Heinonen, Armas Mishin, Pekka Laaksonen, Liisa Kaski, Ulla Piela, Bui Viet Hoa, Taito Hoffrén, Heikki Laitinen ja Heidi Haapoja.

Arhippa Perttunen -symposium on Kirjasto 10:ssä ke 25.4. klo 17 alkaen. Vapaa pääsy.

Kirjasto 10

25.4.2018 klo 17:00 - 19:00

Viimeksi päivitetty 18.4.2018

Varaa tietokone

Käyttäjätunnus on kirjastokorttisi numero ja salasana PIN-koodisi.

Huomaa, että kirjastoissa on tietokoneita käytettävissä myös ilman ajanvarausta.

 

Mistä puhutaan?