Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Lasten näyttely: Luka Khumalo Varakas

Lasten näyttely: Luka Khumalo Varakas

Piirustuksia

Tartuin kynään ensimmäisen kerran 2,5-vuotiaana. Päivittäisen piirtämisen aloitin 3-vuotiaana. Piirrän mieluiten mustalla tussilla tai puuväreillä. Pidän myös paljon muovailemisesta ja maalaamisesta. Aloin piirtää perspektiivissä hyvin varhain.

Piirrän enimmäkseen rakastamieni lastenohjelmien ja -animaatioiden hahmoja. Ensimmäinen suuri kiinnostuksen kohteeni oli yhdysvaltalainen lastenohjelma nimeltään Barney & Friends: olen piirtänyt satoja pinkkejä Barney-dinosauruksia ja mielikohtauksiani ohjelmasta. Nyt olen innoissani Ryhmä Hausta. Tällä hetkellä piirrän lähes yksinomaan Ryhmä Haun päähenkilöä Rikua ja ohjelmassa mukana olevia koiranpentuja.

Minua kiinnostavat erityisesti hahmojen ilmeet, asennot, liike ja peilikuvat. Harjoittelen hahmojen piirtämistä katsomalla mallia lastenkirjoista tai keskeyttämällä ohjelman katselun ja ottamalla mallia tietokoneruudulta. Sen jälkeen piirrän hahmoja ulkomuistista. Piirrän harvoin mitään täysin itsekuvittelemaani. Olen myös kiinnostunut kirjaimista, erilaisista kirjoitustyyleistä ja logoista.

Piirrän usein aamusta iltaan; tartun kynään heti herättyäni ja viimeiseksi, juuri ennen nukkumaan menoa piirrän tai muovailen. Olen käynyt muutamia kertoja Ateneumin ja Kiasman lasten taidetyöpajoissa, mutta muuten en ole osallistunut taideopetukseen. Piirrän joskus yhdessä isän kanssa.

---

Luka Khumalo Varakas (synt. 2012) on 5-vuotias helsinkiläinen poika. Hän on syntynyt Johannesburgissa, Etelä-Afrikassa. Kirjasto 10:n piirustusnäyttely on hänen ensimmäinen näyttelynsä. Näyttelyssä esillä olevat piirustukset on piirretty 4 – 5 -vuoden iässä.

Näyttelyn avajaisia vietetään maanantaina 18.6. klo 18-19.

Kirjasto 10

18.6.2018 - 8.7.2018

Viimeksi päivitetty 4.6.2018

Varaa tietokone

Käyttäjätunnus on kirjastokorttisi numero ja salasana PIN-koodisi.

Huomaa, että kirjastoissa on tietokoneita käytettävissä myös ilman ajanvarausta.

 

Mistä puhutaan?