Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Julkaisutilaisuus: Kuolleen meren kristallit

Julkaisutilaisuus: Kuolleen meren kristallit

Tilaisuudessa käydään läpi teoksen syntyhistoriaa sekä teemoja. Esikoiskirjailija Immo Pekkarista haastattelee kustantaja IamBooks:in edustaja Klaus Rahikainen.Ohjelmassa on myös musiikkia – Adam Burnage & guitar. Lopuksi kahvitarjoilu ja keskustelua.

Keskeinen teema teoksessa Kuollen meren kristallit on trauma, mitä suomalaisessa romaanikirjallisuudessa ei ole suoranaisesti käsitelty. Trauma voi juontua monista syistä – onnettomuuksista, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sotakokemuksista, lähimmäisen äkillisestä menettämisestä.

Samansuuntaisista fysiologisista ja hermostollisista reaktioista johtuen uhrit kärsivät kuitenkin paljolti samantyyppisistä oireista. Romaanissa Kuolleen meren kristallit pyritään antamaan kuva siitä, miltä trauma kokemuksellisella tasolla tuntuu. Teoksen nimi viittaa sisäiseen autiuteen, johon trauma pahimmillaan johtaa.

Romaanissa päähenkilön, opiskelija Zakin, traumatisoitumista ei terapiassa heti tunnisteta, mikä johtaa hyvistä aikeista huolimatta tilan huononeminen. Trauman tunnistaminen ja sitä seuraava toipumisprosessi mahdollistavat lopulta uuden siteen myös aiempiin sukupolviin.

Kirjasto 10

5.4.2018 klo 18:00 - 19:30

Viimeksi päivitetty 29.3.2018