Lainattavat esineet

Kirjastosta voit lainata myös esineitä ja laitteita, joita et tarvitse joka päivä. Voit lainata esimerkiksi porakoneita, tennismailoja, luistimia, ompelukoneita, kuulokkeita, suksia, sykemittareita tai soittimia. 

Kaupunkiympäristössä asuva ihminen joutuu elämänsä aikana tekemisiin arviolta 20 000–30 000 esineen kanssa. Vältä turhien esineiden tulvaa ja lainaa kirjastosta mahdollisimman monta arjen työvälinettä ja esinettä. Helmet-kirjasto tarjoaa reilun valikoiman lainattavia esineitä. Jokaisen esineen löydät Helmet-hausta. Valikoima vaihtelee kirjastoittain. 

Ajantaiset tiedot Helmet-kirjaston kokoelmissa olevista esineistä löydät Helmet-hausta:
Esineet Helmet-haussa

Kirjastosta esineitä Kuinomaksi

Kirjaston omien lainattavien esineiden lisäksi myös nettivuokrauspalvelu Kuinoma tekee yhteistyötä kanssamme. Vallilan ja Viikin kirjastosta voit Kuinoman välityksellä lainata kaikkea aina astioista telttoihin.

Lainaa kuormapyörä tai nokkakärryt

Vallilan kirjastosta voit lainata kirjaston aukioloaikojen puitteissa kuormapyörän tai nokkakärryt. Lue lisää Vallilan kirjaston sivuilta: Kuormapyörä ja nokkakärryt

Kysely lainattavista esineistä

Kerro mielipiteesi Helsingin kaupunginkirjaston esinelainauksesta tällä lomakkeella. Kyselyssä ovat mukana vain Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteet.