Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

Laitteet

Tulostustunnukset ja tulostusmäärät

Asiakas saa tulostuksen käyttäjätunnukset lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen print(at)vantaa.fi. Tunnukset tulevat siihen osoitteeseen, josta viesti lähetettiin. Tunnus on voimassa kahdeksan tuntia ja sillä on 10 euron arvosta käyttövaraa. Sivuhinnat tulostuksessa ja kopioinnissa ovat: värillinen 5 € ja mustavalkoinen 0.5 €. Asiakas voi siis saada kahdeksan tunnin aikana korkeintaa 20 mustavalkoista tai 2 värillistä tai yhden värillisen ja 10 mustavalkoista tulostetta.

Kirjaston asiakaspäätteiltä tulostaminen ilman tunnuksia

Kaikki dokumentit tulostuvat automaattisesti mustavalkoisina vaikka ne olisivat värillisiä. Tulostaa voi korkeintaan 20-sivuisen dokumentin. Tulosteet voivat olla kooltaan A4 tai A3. Tulostettavan tiedoston koko voi olla korkeintaan 100 Mb.

Kopiointi

Kopioinnin oletusväritilana on mustavalkoinen. Asiakas voi saada korkeintaan 20 mustavalkoista tai kaksi värillistä tai 10 mustavalkoista ja yhden värillisen kopion.

Skannaus

Kirjaston asiakaslaitteilta asiakas voi skannata vain siihen sähköpostiosoitteen, josta on lähettänyt viestin osoitteeseen print(at)vantaa.fi.

Laitteet

Lumon kirjaston pelihuoneessa voit pelata PS4-pelikonsolia. Ajanvaraukset kirjaston infotiskiltä.

Laitteet

Asiakas saa skannauksen käyttäjätunnukset lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen print(at)vantaa.fi. Skannaus tapahtuu siihen osoitteeseen, josta viesti lähetettiin.

Henkilökunta opastaa tarvittaessa skannerin käytössä.

Laitteet

Energiankulutusmittari on lainattavissa Lumon kirjaston infotiskiltä.

Laitteet

Asiakkaat voivat käyttää kirjastossa maksuttomia asiakastyöasemia. Pöytäkoneille ei tarvitse erikseen varata aikaa.

Kaikkiin koneisiin on mahdollista kytkeä USB-porttiin oma muistikku, kamera yms. laitteita. Koneille ei voi asentaa omia ohjelmia tai ajureita.

Kirjastossa on myös kannettavia tietokoneita. Voit lainata kannettavan tietokoneen kirjastossa käytettäväksi kirjaston infotiskiltä kirjastokortilla sekä esittämällä henkilöllisyystodistuksesi ja olet täyttänyt 18 vuotta.

Henkilökunta neuvoo tietokoneen ja internetin käytön perusasioissa. Perusteellisempaa opastusta voit saada kirjastossa Enter ry opastaa tapahtumissa sekä Aikuisopiston kursseilla. Henkilökunta ei neuvo pankkiasioiden hoitamisessa, verkossa ostamisessa, viranomaislomakkeiden tai vastaavien täyttämisessä.

Laitteet

Asiakas saa tulostuksen käyttäjätunnukset lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen print(at)vantaa.fi. Tunnukset tulevat siihen osoitteeseen, josta viesti lähetettiin. Tunnus on voimassa kahdeksan tuntia ja sillä on 10 euron arvosta käyttövaraa. Sivuhinnat tulostuksessa ja kopioinnissa ovat: värillinen 5 € ja mustavalkoinen 0.5 €. Asiakas voi siis saada kahdeksan tunnin aikana korkeintaa 20 mustavalkoista tai 2 värillistä tai yhden värillisen ja 10 mustavalkoista tulostetta.

Kirjaston asiakaspäätteiltä tulostaminen ilman tunnuksia

Kaikki dokumentit tulostuvat automaattisesti mustavalkoisina vaikka ne olisivat värillisiä. Tulostaa voi korkeintaan 20-sivuisen dokumentin. Tulosteet voivat olla kooltaan A4 tai A3. Tulostettavan tiedoston koko voi olla korkeintaan 100 Mb.

Palvelut

Lumon kirjasto on avoinna lauantaisin klo 10.00 - 16.00.

Palvelut

Aineiston lainaus ja palautus on automatisoitu Lumon kirjastossa.

Lainattaessa tarvitset vain kirjastokortin sekä tunnusluvun. Palauttaessa et tarvitse kirjastokorttia.

Henkilökunta opastaa tarvittaessa laitteiden käytössä.

Palvelut

Monitoimikeskus Lumossa toimii lounasravintola Villiankka, joka on avoinna arkisin klo 8.00 - 15.00. Villiankan yhteydessä toimii myös kahvila Uutisankka, joka on avoinna arkisin klo 8.00 - 15.00.

Aamupuuroa on tarjolla arkisin klo 8.00 - 9.30.

Koululounasta on tarjolla arkisin klo 11.00 - 13.00. Ylijääneen lounaan take away -myynti klo 13.00 - 13.15.

Iltaisin sekä viikonloppuisin Villiankka toimii tilausravintolana.

Tiedustelut: keittio.lumon.lukio(at)vantti.fi.

Kesätauko 3.6. - 31.7.2018.

Palvelut

Kaukopalvelu on kirjastojen välistä toimintaa, ja sen avulla voit hyödyntää koko kirjastoverkkoa. Jos etsimääsi teosta ei ole hankittu Helmet-kirjastoon tai pääkaupunkiseudun tieteellisiin kirjastoihin, se voidaan tilata sinulle kaukolainaksi muualta.

Kaukolainaksi tilataan kirjoja, levyjä, nuotteja, elokuvia ja mikrofilmejä. Lehtien vuosikertoja ei yleensä saa lainaksi, vaan niistä tilataan yksittäisiä artikkelikopioita. Kirjastot eivät kuitenkaan tilaa kaukolainana aineistoa, joka on saatavissa jostakin pääkaupunkiseudun tieteellisestä kirjastosta tai erikoiskirjastosta. Jos etsimäsi teos on lainassa, tee silloin tavallinen varaus. Kaukopalvelua ei ole tarkoitettu paikallisten varausten ohittamiseen.

Ota yhteyttä sähköpostitse: kirjastovirkailija Anneli Outinen, anneli.outinen(at)vantaa.fi tai kirjastovirkailija Eija Korhonen, eija.korhonen(at)vantaa.fi.

Palvelut

Lähetä sähköpostia:

Esikoulu: kirjastovirkailija Anneli Outinen, anneli.outinen(at)vantaa.fi

Alakoulu: kirjastonhoitaja Heli Koskinen, heli.koskinen(at)vantaa.fi

Yläkoulu ja lukio: kirjastonhoitaja Marjo Mannila, marjo.mannila(at)vantaa.fi

Kiertokäynnit: palveluesimies Eija Kylänpää, eija.kylanpaa(at)vantaa.fi tai erikoiskirjastovirkailija Marko Nissinen, marko.nissinen(at)vantaa.fi.

Palvelut

Kirjastossa on maksuton langaton verkko (Vantaa Avoin), jota voi käyttää omalla tietokoneella tai mobiililaitteella.

Langaton verkko toimii ilman erillisiä tunnuksia.

Palvelut

Tiesitkö, että kirjastosta voi lainata lautapelejä kotiin pelattavaksi? Mikä olisikaan parempi tapa tutustua uuteen peliin kuin ottaa se kotilainaan!

Lumon kirjaston kokoelmassa on pelejä laidasta laitaan niin lapsille kuin aikuisille. Pääpaino on koko perheelle soveltuvissa peleissä. Pelien laina-aika on 14vrk.

Kirjastossa on myös lautapelejä, joita voi tulla pelaamaan kavereiden kanssa. Kirjastossa pelattavia lautapelejä ei voi lainata kotiin.

Palvelut

Aikakaus- ja sanomalehtien uusimmat numerot löytyvät kirjaston sisääntulon yhteydestä lehtialueelta.

Aikakauslehtien vanhempia numeroita voi lainata kirjastosta.

Lisäksi eMagzin ja ePressin lehdet ovat luettavissa kirjaston asiakastietokoneilla ja kirjaston langattomassa verkossa. PressReaderin ja RBdigitalin lehtiä voit lukea myös omilta laitteiltasi kirjaston ulkopuolella.

Palvelut

Pidätkö lukemisesta ja haluaisit keskustella lukemistasi kirjoista toisten samanmielisten kanssa? Tervetuloa lukupiiriin! Mukavan porukan kesken kirjallisuudesta keskusteleminen on hauskaa.

Lumon kirjastossa kokoontuu lukupiiri kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 12.00 - 14.00. Lukupiirin tarkempi aikataulu ja luettavat kirjat Lumon kirjaston Tapahtumat-sivulta osoitteessa helmet.fi/lumonkirjasto.

Kuukauden kirjan voit varata Helmet.fi-sivulta tai noutaa itsepalveluvaraushyllystä kohdalta Lukupiiri ja lainata sen omalle kortillesi.

Palvelut

Enter ry opastaa tiistaisin klo 13.00 - 15.00. Opastuksissa käydään läpi asiakkaan toiveiden mukaisesti tietokoneen käytön ja internetin palveluiden perusteita. Lisäksi saat apua myös älypuhelimien ja tablettien käytössä.

Henkilökohtaisiin opastuksiin on aina ilmoittauduttava etukäteen ja varattava aika (1 h /asiakas tai pari). Enter ry:n varaukset tehdään kirjaston infotiskillä tai puhelimitse 043 825 1305.

Hakunilan kansainvälinen yhdistys järjestää arabiankielisen kurssin torstaisin klo 17.00 - 19.30 asiointiin viranomaisten kanssa. Kurssin aikana neuvontaa asiointiin arabian, englannin ja suomen kielellä. Projekti toteutetaan yhteistyössä Lumon kirjaston ja Vantaa-infon kanssa.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Aurora Hamadon, atk(at)hakunila.org.

Palvelut

Satututuokiot joka toinen torstai klo 9.30 - 10.00 kirjaston Satunurkassa. Tarkemmat ajat Lumon kirjaston Tapahtumat-sivulta osoitteessa helmet.fi/lumonkirjasto. Ikäsuositus 3-6-vuotiaat. Muunkin ikäiset ovat tervetulleita. Pienet kerho- tai päiväkotiryhmät voivat osallistua Satutuokioon ilman ilmoittautumista.

Suurempia ryhmiä pyydämme ottamaan etukäteen yhteyttä sähköpostitse: kirjastovirkailija Anneli Outinen, anneli.outinen(at)vantaa.fi tai kirjastonhoitaja Heli Koskinen, heli.koskinen(at)vantaa.fi.

Palvelut

1. Hae varaamasi aineisto oman sukunimesi tai aliaksesi mukaan varaushyllystä

2. Lainaa aineistosi lainausautomaatilla

3. Aineiston varaaminen ei maksa mitään!

Voit pyytää henkilökuntaa tekemään alias- eli salanimen, jossa on vähintään neljä kirjainta (ei "ääkkösiä") ja joka ei ole jo käytössä. Aliasnimi voi sisältää myös numeroita, mutta sen pitää alkaa kirjaimella.lökunta auttaa mielellään, jos on jotain epäselvää!

Huom! Konsolipelivaraukset lainataan suoraan kirjastokortilla kirjaston infotiskiltä.

Tilat

Lumon kirjastossa on testattavana AV-tekniikalla varustettu CUBEX-kuutio. CUBEX on helposti liikuteltava, äänivaimennettu tilaratkaisu eri tarpeisiin.

Kalustemainen työtila niin yksilötyöskentelyä, presentointia, puhelinneuvottelua kuin palaveriakin varten.

- äänivaimennettu
- helposti siirrettävä pyörillä
- vankka ja kestävä rakenne
- sopii moniin eri tiloihin
- selkeä ja tyylikäs muotoilu
- sähköpistokkeet
- näyttö
- LED-valot

Näyttöä varten tarvittavan piuhan voi lainata kirjastokortilla kirjaston infotiskiltä.

Tilat

Lumon kirjasto toimii Monitoimikeskus Lumossa, jossa on runsaasti kokoustiloja.

Tilavaraukset: www.vantaa.fi/lumo.

Tilat

Lumon kirjaston lukusali on hiljainen lukemiseen ja opiskeluun osoitettu tila ja se sijaitsee kirjaston parvella (2 krs.).

Tilat

Lumon kirjastossa on mahdollisuus ripustaa esille tauluja kirjastosalin ikkunoihin sekä kirjaston parvelle lasikaiteisiin.

Lumon kirjaston näyttelytilavaraukset: palveluesimies Eija Kylänpää, eija.kylanpaa(at)vantaa.fi

Monitoimikeskus Lumon näyttelytilavaraukset: kulttuurituottaja Annikki Alku, annikki.alku(at)vantaa.fi.

Tilat

Lumon kirjaston tiloissa voi tehdä ryhmätöitä, vapaita pöytiä tuolien kera löytyy kirjaston molemmista kerroksista.

Monitoimikeskus Lumossa on lisäksi vuokrattavana erilaisia ryhmätyöskentelytiloja.

Tilavaraukset: www.vantaa.fi/lumo.

Tilat

Monitoimikeskus Lumon aulassa (1 krs.) on vauvanhoitohuone.

Löydä kirjastosi

Lumon kirjasto keväällä 2012

Avoinna

-
-
-
-
-
-
-