Muunna videot, LP:t, c-kasetit, diat ja negatiivit digitaaliseen muotoon!

digitoiminen

Muunna videosi DVD:ksi!

Muuntolaite on 2. kerroksen Pajassa

Varausohjeet:

• Varaa aika etukäteen VHS/DVD-muuntolaitteelle 2. kerroksen Pajasta tai  neuvontatiskiltä  tai soita: puh. 09-816 57607. Varaukseen tarvitaan nimi ja puhelinnumero, mistä saa kiinni mahdollisen peruutuksen sattuessa. Varauksia otetaan arkisin vastaan vasta klo 9 jälkeen. 

• Ajanvaraus voi olla enintään 4 tuntia/päivä

• Uuden ajan voit varata vasta kun edellinen varausaika on käytetty. Myös samana päivänä voit tehdä uuden ajanvarauksen (ota huomioon 4 tunnin päivittäiskäyttöaika)

• Laitteet ovat käytössä arkisin klo 9- 19.45, viikonloppuisin laitteiden käyttöaika vaihtelee aukioloaikojen mukaan (lopetus 15 min ennen sulkemista)

Teknisiä ohjeita:

• Yhteensopivat DVD-tallennuslevyt: DVD +R (suositeltu),  DVD RW+/-
• Videon muuntaminen kestää tallennettavan nauhoituksen ajan
• Tallennettavaa materiaalia voi leikata ja nauhoittaa eri järjestyksessä kuin kasetissa, mutta vaatii paljon aikaa

• Videon kuvanlaatuvaihtoehtoja:

- XP: paras mahdollinen laatu. (n. 1 tunnin 30 min tallennuksille)
- SP: sama laatu kuin kasetilla. (n. 2 tuntia)
- LP: tätä asetusta suositellaan kun haluat tallentaa 3-4 tuntia yhdelle DVD- levylle
- EP/MLP: huonoin laatu, pystyy nauhoittamaan n. 6-14 tuntia


• On myös mahdollista tallentaa suoraan videokamerasta. VHS- adapterilla voi tallentaa pienemmiltä kaseteilta. Kysy lisää kasettien yhteensopivuudesta infotiskiltä.

• DVD +R/DVD -RW -levyt pitää viimeistellä ennen kuin niitä pystyy katsomaan muissa laitteissa. DVD +RW ei edellytä viimeistelyä.

Mikrofilmien digitointi 

Mikrofilmejä voi muuntaa esimerkiksi  jpg:ksi Musiikki-Lehdet-osaston mikrofilmihuoneessa, 1. kerros.Varaukset osaston neuvonnasta tai numerosta p. 09 816 57615.

Laiteneuvojat ja virkailijat opastavat tarvittaessa laitteiden käytössä. Varaa aika, jos tarvitset laajan opastuksen p. 09 816 57615. Lisätietoja

Muunna LP:si tai c-kasettisi CD-levyiksi tai mp3-tiedostoiksi muistitikulle!

Äänitallenteiden digitointilaite on musiikkiosastolla.Vinyylibaari toimii itsepalveluperiaatteella. Apua saa musiikkiosaston neuvonnasta. Lisätietoja: p. 09 816 57615


Muunna kuvien negatiivit tai diat jpg:ksi!

Toisen kerroksen KuvaPlus-huoneen 2 skannerilla, voi muuntaa kuvanegatiivit tai diat digitaaliseen muotoon. Toinen, varattava dia-skanneri, on Pajassa, johon voi varata ajan p. 09 816 57607. 

Viimeksi päivitetty 9.4.2014