Noora ja Nea

Kesätöissä kirjastossa

Joka vuosi tuhannet nuoret haluavat kesätöihin, mutta kaikki eivät ole varmoja siitä minne hakisivat. Eri vaihtoehtoja on paljon, mutta yksi monipuolisimmista työpaikoista on kirjasto. Kirjastotyö sopii kaikille, jotka pitävät ihmisten ja kirjojen ympärillä olemisesta.

Kirjastossa kesätyöntekijän töihin voi kuulua muun muassa hyllyttämistä, aineiston kunnon tarkastamista, asiakaspalvelua (esim. neuvonta, kirjojen suosittelu sekä palautus ja lainaus) tai vaikka asiakkaiden pelikaverina toimimista. Useissa kirjastoissa työtehtäviä voidaan myös räätälöidä sen mukaan, mistä kesätyöntekijä on erityisesti kiinnostunut.                   

Omassa lähikirjastossa kannattaa käydä paikan päällä kysymässä, miten sinne pääsee töihin. Me olimme Tikkurilan kirjastossa ensin parin viikon TET-jaksolla, ja sen jälkeen haimme kesätöitä Vantaan kaupungin internethaun kautta tämän vuoden helmikuussa. Paikkoja on rajallisesti, joten kannattaa olla ajoissa hakemassa paikkaa. Paikan pomoa on hyvä muistuttaa myös erikseen vähintään sähköpostilla, miten erinomainen hakija juuri sinä olet.

Hae jo ensi kesäksi töihin kirjastoon! Se voi olla juuri oikea työ sinulle. 

Nea Ristimäki ja Noora Eskola, Tikkurilan kirjasto