Obi-Wan Kenobi hakee varauksiaan

Varaushylly täynnä julkkiksia!

Osassa HelMet-kirjastoja Espoossa ja Vantaalla on käytössä varausten itsepalvelunouto. Asiakkaat voivat hakea varauksensa varaushyllystä itse ja lainata ne automaatilla. Itsepalveluvaraushyllyt ovat kirjastoissa näkyvillä paikoilla. Jos et halua oman nimesi näkyvän muille varaajille, voit keksiä itsellesi aliaksen eli salanimen, josta tunnistat omat varauksesi. Aliaksen voi ottaa käyttöön, vaikkei noutaisikaan varauksiaan itsepalveluna.

Alias voi olla miten persoonallinen tahansa: sen ei edes tarvitse olla oikea sana tai nimi. Voit yhdistellä kirjaimia, numeroita ja muita merkkejä tai valita suosikkinäyttelijäsi, -kirjailijasi tai -urheilijasi nimen. Ainoa rajoitus on, että kutakin aliasta voi olla vain yksi kappale, jotta varaukset eivät mene keskenään sekaisin.

Esimerkiksi Tikkurilan kirjastosta varauksia noutavat ainakin Obi-Wan Kenobi, Kitkatti, Tuuletin, Salvador Dali ja KevinK. Jos ajatus omasta aliaksesta houkuttaa, kirjaston työntekijät auttavat sen luomisessa. Tälläkin hetkellä vapaita aliaksia ovat esimerkiksi Justin Bieber ja Harry Potter!

Tuuli Tarvainen, Tikkurilan kirjasto