Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Susinukke Kosola

Tiksin runoklubin avajaiset

Tule mukaan Tiksin runoklubiin! Runoklubin avajaisia vietetään torstaina 6.9.2018 klo 18.00. Avajaisvieraina Tikkurilan kirjaston musiikkiosastolla ovat Susinukke Kosola ja Kalle Niinikangas. Luvassa on myös elävää musiikkia. Tilaisuuden lopussa julkistetaan ja palkitaan Haiku-kilpailun voittaja.

Vieraana Susinukke Kosola

Susinukke Kosola eli Daniil Kozlov (kuvassa) julkaisi keväällä 2018 runoteoksen Varisto – tutkielma tyhjyydestä hyllyjen takana. Teos on kokonaan käsin kirjoitettu mustalla ja punaisella tussilla. Muutakin poikkeuksellista kirjan julkaisemiseen liittyy, sillä teosta ei voi ostaa rahalla. Kirjan saa itselleen antamalla runoilijalle anonyymisti itsestään jonkin tunnustuksen.

Varisto on Susinukke Kosolan kolmas runoteos. Myös aiemmat teokset .tik. : tutkielma ihmisyyden marginaaleista ja Avaruuskissojen leikkikalu : tutkielma ihmisyyden valtavirrasta ovat olleet arvostelumenetyksiä ja palkintoehdokkaita.

Vieraana Kalle Niinikangas

Kalle Niinikangas on vantaalainen runoilija, kääntäjä ja kirjankustantaja. Niinikankaan luotsaama Enostone-kustannus on vuonna 1999 perustettu yleiskustantamo. Niinikankaan uusin teos Tervetuloa Mongoliaan ilmestyi keväällä 2018. Teos on runoelma yksilönkehityksestä. Se käsittelee Downin syndroomaa, isyyttä, ihmisyyttä ja aksolotleja, pieniä vesieläimiä Keski-Meksikosta. Teoksen lähtökohta on Niinikankaan neljännen lapsen syntymä. Lisätietoa aiheesta Kalle Niinikankaan blogista Niinikangastus.

Runoklubia puuhaavat yhteistyössä Vantaan kirjoittajat, Vantaan aikuisopisto, Vantaan lausujat ja Tikkurilan kirjasto. Katso myös Runoklubin oma blogi.

Syksyn ohjelma:

6.9. Avajaiset

4.10. Open mic

8.11. Runoraati

7.12. Runomatinea

Lämpimästi tervetuloa!

Osallistu kaikille avoimeen Haiku-kilpailuun!

Haiku on kolmisäkeinen runo, jossa on 17 tavua. Tavut on jaettu säkeiksi suhteessa 5-7-5. Perinteisesti haikujen aiheet liittyvät luontoon ja tiettyyn vuodenaikaan, runot ovat pelkistettyjä ja mietelauseenomaisia. Kilpailuhaikujen ei tarvitse liittyä luontoon ─ ne voivat olla vaikkapa ”kaupunkihaikuja”.

Edellytämme runoilta kahta asiaa: haikujen tavu- ja säemäärät täyttävät haikun määritelmän ja runo liittyy jollakin tavalla Vantaaseen.

Palauta Haikusi Tikkurilan kirjastossa olevaan palautuslaatikkoon 31.08.2018 mennessä.

Kuvat: Eli Kaarto

Musaosasto (Tikkurilan kirjasto)

6.9.2018 klo 18:00 - 20:00

Viimeksi päivitetty 20.8.2018