Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Romania

Studia Danubia –luentosarja

Studia Danubia on Suomi-Romania-Seuran yhteistyössä muiden Tonavan maiden ystävyysseurojen kanssa järjestämä Tonavan alueen maiden kulttuuria, historiaa ja nykypäivää käsittelevä sarja. Tilaisuuksien tarkoitus on tarjota tietoa Tonavan alueen maista ja tuoda yhteen niistä kiinnostuneita ihmisiä.

Torstaina 24.1. klo 18:
Tonavan alueen geopoliittiset mullistukset 1900-luvun alusta alkaen, VTT Pekka Visuri


Tonavan alue on kokenut monia geopoliittisia muutoksia viime vuosisadan aikana. Itävalta-Unkarin keisarikunnan hajoaminen ensimmäisen maailmansodan jälkeen merkitsi ”balkanisoitumisen” kiihtymistä, kun alueelle syntyi useita pikkuvaltioita ja toisaalta uudeksi slaaveja kokoavaksi liittovaltioksi muodostettu Jugoslavia pysyi hajanaisena muodostelmana. Saksan yritys saada Tonavan maat valtapiiriinsä toisen maailmansodan aikaan päättyi myös tappioon. Lopulta Jugoslavian väkivaltainen hajoaminen kylmän sodan päätyttyä 1990-luvulla tuotti uuden vakavan kriisin, joka ravisteli koko Eurooppaa. Sen jälkeen läntiset organisaatiot, EU ja Nato ovat ulottaneet valtaansa Balkanille, mutta tilanne ei ole vieläkään täysin vakiintunut.

Pekka Visuri toimii Maanpuolustuskorkeakoulun dosenttina. Hän on myös ollut Ulkopoliittisen instituutissa vierailevana tutkijana vuosina 1990 - 2003. Oppiarvoltaan Visuri on valtiotieteen tohtori ja sotilasarvoltaan eversti (ylennettiin vuonna 2001 reservistä). Hänen väitöskirjansa käsitteli Suomen sodanjälkeistä turvallisuuspolitiikkaa.

Vuonna 2000 Visuri kirjoitti Kosovon sodasta kirjan, jonka katsottiin kyseenalaistaneen monia yleisiä näkemyksiä sodasta. Vuonna 1997 ilmestynyt Turvallisuuspolitiikka ja strategia on Visurin laatima viisisataasivuinen yleistason perusteos aiheestaan. Visuri on myös suomentanut muutamia saksankielisiä kirjoja. Vuonna 2013 hänet palkittiin tietokirjailijapalkinnolla.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy!
Tervetuloa!

Suomi-Romania-Seura ry

Töölön kirjasto

Mika Waltari -sali, 4. krs (Töölön kirjasto)

24.1.2019 klo 18:00 - 20:00

Viimeksi päivitetty 21.12.2018